USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

DOĞALGAZ ‘CEP’ YAKIYOR

Doğalgaz alt yapısının kent genelinde tamamlanmasıyla birlikte doğalgaz aboneliğinde patlama yaşandı...

DOĞALGAZ ‘CEP’ YAKIYOR
09-12-2015 13:37
Gaziantep

Doğalgaz alt yapısının kent genelinde tamamlanmasıyla birlikte doğalgaz aboneliğinde patlama yaşandı. En sağlıklı ve güvenli ısınma yöntemi olan doğalgaz kullanım fiyatı ile bu özelliğini aboneler karşısında kaybediyor. Doğalgaz faturalarının yüksek gelmesinden şikayet eden bazı vatandaşlar ilgili kuruma abone olmaktan bile vazgeçiyorlar.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgaz faturalarını yüksek bulan çok sayıda vatandaş ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için kömür sobalarına yöneliyorlar. Özellikle doğalgaz sistemi ile evlerinin ısınmasını sağlayan Gaziantepli vatandaşlar, doğalgaz faturalarının yüksek olduğunu dile getirdiler. Isınmak için aylık ortalama 350 TL doğalgaz faturası ödeyen vatandaşlar soğuk kış günlerinde bu faturaların katlanarak arttığını sözlerine eklediler. Rusya ile yaşanan kriz ve İran’ın doğalgazı kısma kararı karşısında ısınmak için alternatif çözüm arayışına giren vatandaşlar, doğalgaz fiyatlarının artmasından endişe duyduklarını söylediler. Gaziantepli vatandaşlar yaklaşan doğalgaz krizi ve ısınma giderlerinde yaşanan artışlara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundular.

“KIŞ AYLARINDA DOĞALGAZ FATURALARI KATLANIYOR”

4 yıldır evinde doğalgaz kullandığını belirten esnaf Oğuz Tanrıöver, “Kış aylarında ortalama 250 TL doğalgaz faturası ödüyorum. Tabi bu faturayı evimin salonundaki ve bazı odalardaki petekleri kapatarak sağlayabiliyorum. Şuanda hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrediyor. Kış soğuklarının bastırmasıyla birlikte doğalgaz faturaları 350 TL’ye yaklaşıyor. Rusya ile yaşanan uçak krizi ve İran’ın doğalgazı kısma kararı insanlarda ister istemez bir tedirginliğe neden oluyor. Diğer yandan savaş kaygısı da toplumda etkili oluyor” ifadelerini kullandı.

“FATURALAR EKONOMİMİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Evine 3 yıl önce doğalgaz bağlattığını ifade eden Rafet Bal, “Doğalgaz kullanmaktan dolayı memnunum çünkü yıllarca evimi soba ile ısıtıyordum. Eşimde bende yaşlandığım için soba ile uğraşamıyoruz. Doğalgaz bizim için uygun bir ısınma aracı oluyor. Ancak doğalgaz faturalarını ödeme konusunda sıkıntılar yaşıyorum. Aylık 350 TL doğalgaz faturası ödüyorum, emekli olduğum için bu denli yüksek fatura ister istemez ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Son günlerde Rusya ile yaşanan krizin doğalgaz faturalarına bir etkisi olmadı. Ancak İran’ın doğalgazı kısma kararını endişe ile karşılıyorum” şeklinde konuştu.

“ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Aylık 400 TL doğalgaz faturası ödediğini dile getiren Bülent Güdümen, “İkamet ettiğim binada iki yıl önce doğalgaza geçiş yapıldı. Bir kış döneminde ortalama 400 TL doğalgaz faturası ödüyorum. Daha havalar tam olarak soğumadan faturalar bu kadar yüksek geliyor. Havaların daha da soğumasıyla birlikte faturaların katlanacağını düşünüyorum. Rusya ve İran ile yaşanan olumsuz gelişme karşısında bir tedirginlik ister istemez oluyor. Gerginlik vatandaşın cebine yansır ise bizi zor günler bekliyor” diye konuştu.

“AĞIR FATURALAR DOĞALGAZDAN SOBAYA GEÇİŞE NEDEN OLUYOR”

Isınma ihtiyaçlarını soba yardımı ile karşıladıklarını ifade eden Bekir Üstündağ, “Evime önümüzdeki günlerde doğalgaz bağlatmayı planlıyordum ancak çevremdeki insanların ağır faturalar ödemek durumunda kalması nedeniyle bu kararımdan vazgeçtim. Vatandaşlar ortalama 350 TL doğal gaz faturası ödüyorlar. Çevremdeki bazı vatandaşların gelen ağır faturalar nedeniyle yeniden sobaya yöneldiğini görüyorum” dedi.

“SOBA İLE ISINIYORUZ”

Doğalgaz faturalarının dar gelirli aileler için külfet olduğunu dile getiren Recep Kutlu, “Daha önce evime doğalgaz bağlatmak için başvuruda bulunmuştum. Ancak abonelik alamadığım için doğalgaz bağlatamadım. Doğalgaz sobalı evlerde ikamet eden bizim gibi yaşlı insanlar için oldukça kullanışlı bir ısınma yöntemi olmasına rağmen dar gelirli ailelerin ekonomisini olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar aylık ortalama 250 TL doğalgaz faturası ödüyorlar. Zahmetli olmasına rağmen soba ile ısınma ihtiyacımızı karşılıyoruz. Son günlerde yaşanan kriz nedeniyle insanlar doğalgaz fiyatlarının zamlanmasından korkuyorlar. Faturaların ağır olması nedeniyle bazı insanların aboneliklerini iptal ettirdiklerini duyuyoruz” dedi.

“VATANDAŞLAR ARASINDA FATURALARIN ARTACAĞI YÖNÜNDE BİR KAYGI VAR”

Geçmişte insanların ısınmak için alternatif yakıtlar kullandığını söyleyen Mehmet Terlemez, “Geçmişte milli kaynaklar ile ısınma sağlanırken bugün ithal kömür ve doğalgaz ile insanlar ısınma ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Isınmak için Rusya’dan ya da İran’dan gelecek doğalgaza muhtaç değiliz. Ülkemizde bulunan milli ısınma kaynaklarını kullanarak geçmişte olduğu gibi ısınma ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Vatandaşlar arasında kriz nedeniyle faturaların artmasından dolayı bir kaygı yaşanıyor” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler