USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

“Bayram paylaştıkça anlam kazanır’’

“Bayram paylaştıkça anlam kazanır’’
08-09-2016 09:38
Gaziantep

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, yayınladığı yazılı mesajla vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

İl Başkanı Özkeçeci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Gaziantepli hemşehrilerim, Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi dileklerimle kutluyor, şehrimiz, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum.

Gönül isterdi ki, bu bayramı daha bir coşkuyla, daha bir heyecanla kutlayalım. Ne var ki, önce Gazi şehrimizde vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen hain saldırı ve ülkemizin dört bir yanından gelen şehitlerimiz bayrama buruk bir şekilde girmemize neden oldu.

Yine de, her iki acı tecrübe karşısında da aziz milletimizin tek yürek, tek ses, tek vücut olması; özellikle Gaziantep’teki patlamanın yaralarının sarılması için topyekûn seferber olması anlamlı bir tablonun oluşmasına vesile oldu.

Biz, 40 yıldır terörle mücadele eden, on binlerce vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülkeyiz. Terörün amacını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Suriye'deki ateşi ülkemize taşımak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. “

“79 MİLYON İNSANIMIZIN KUCAKLAŞACAĞINA İNANIYORUM’’

“Millet olarak, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, toplumsal barışımızın, barış içinde bir arada yaşama arzumuzun, adeta test edildiği, sınava tabi tutulduğu bir süreç yaşıyoruz” ifadesini kullanan Özkeçeci, şöyle devam etti:

“Biliyoruz ki bu topraklarda asırlardan beri var olan kardeşlik iklimi, hoşgörü iklimi, bugüne kadar tüm sınavların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın Yaratan'dan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur. Dolayısıyla bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Ben bu bayram vesilesiyle 79 milyon insanımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum.”


Değerli kardeşlerim, şurası çok önemli: Bizler komşusu açken tok yatmayı içine sindiremeyen, bundan hicap duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuz bayram edemezken bizim bayram etmemizin de bir ehemmiyeti olamaz. Bu noktada, bütün Gaziantepli hemşehrilerime bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Bizler, ardı ardına yaşadığımız sıkıntılar, güçlükler ve acı tecrübeler dolayısıyla bu bayrama buruk girmiş olabiliriz. Lakin bu bayramın bütün yaralarımızı sarmak için bir vesile, bir fırsat olduğunu da unutmayalım. Ben, doğrusu bayramı kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin pekiştirilmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Hep böyle görelim. Zira bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır…

Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Onun için bu mübarek kurban bayramında birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bilhassa bu mübarek Kurban bayramını hep birlikte Gaziantep’imizin Bayramı haline getirmek için özel bir ihtimam ve özel bir çaba gösterelim. Bayramlar bunun için vardır; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır bayramlar, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak ve Gaziantep başta olmak üzere bu ülkenin dört bir yanında yeniden ocaklarımızı şenlendireceğiz, gözyaşlarını silerek insanlarımızın yüzlerini yeniden güldüreceğiz.

“ŞEHİTLERİMİZİN YADİGÂRLARINI UNUTMAYALIM’’

Bu bayram vesilesiyle, ben milletimden sıla – i rahimi ihmal etmemelerini; yani yakınlarını, komşularını ziyaretlerini, dayanışmayı, hediyeleşmeyi ihmal etmemelerini istiyorum. Bu vesileyle sürücülerimizin trafikte azami dikkat içinde olmalarını, ailelerine ve milletimize büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini önemle rica ediyorum. Özellikle bayramlara buruk giren Pervarili kardeşlerimizi, şehitlerimizin yadigârlarını, kahraman gazilerimizi unutmayalım, onları bu müstesna günlerde yalnız bırakmayalım, bayram sevincimizi paylaşarak kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim. Bu vesileyle eşsiz fedakârlıklarını bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur dolu, sükûn dolu bir bayram geçirmenizi Allah’tan temenni ediyorum.” Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler