USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

AKŞENER ESTİ GÜRLEDİ

İYİ Parti Lideri Akşener’in Gaziantep mitingi öncesi ve sonrası tartışmalara sahne oldu

AKŞENER ESTİ GÜRLEDİ
03-06-2018 08:11
Gaziantep

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 Haziran Cumartesi günü şehrimize gelerek, saat 15.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Gazianteplilerle buluştu, ancak daha geldiği andan itibaren İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı bir basın açıklaması yaparak,  katılım ile ilgili afişlerin belediye görevlileri tarafından indirildiğini duyurdu. İYİ Parti Lideri Akşener’in miting ardından meydandan ayrılırken geçeceği yolun kapalı olduğunu görmesinin ardından ise olanlar oldu.

FIRATIN DOĞUSU DA BATISI DA BİZİMDİR

Gecikmeli olarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanına gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kürsüye çıkar çıkmaz, iktidara yüklenerek, sorunları ancak kendilerinin çözeceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

‘'Fıratın doğrusu bizimdir dedik, her şehre, her ilçeye 2'şer kere gitti bu kardeşiniz. Türkiye'de kadınlar devreye girdi. Tülbentler yemeniler yazmalar  devreye girdi. Sorunları kadın gözüyle çözmek için yola çıktık. Bu tülbentler çeyizlerden çıkar. Hayalleri umutları aileleriyle ilgili ümitleri aşkları vardır vatan aşkı evlat aşkı. Bunlar sandıktan çıkmışsa Türkiye iyiye gidecek demektir. Gaziantep hem çiftçi, hem ticaret, hem sanayi şehri. Niçin işsizlik bu kadar çok? İş bilmez politikalardan dolayı. Gaziantep'e 16 yılda devlet bir fabrika yaptı mı, çiftçinin ürününü ürettiğini satın aldı mı, fıstık ne durumda? Çiftçi tarlaya küstü. Erdoğan borç aldı bina yaptı. 450 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz. Atatürk dönemindeki fabrikaları da sattılar. Köprülerin, şehir hastanelerinin, tüp geçitlerin sahibi yandaş müteahhit. Erdoğan'ın yaptığı köprüye araç geçme garantisi verildiği için geçmeseniz bile cebinizden para çıkıyor. 16 yılda topladığı 2 trilyon dolar vergi nereye gitti.”

“SURİYE’NİN İSTİKRARI TÜRKİYE’YE GÜÇ KATAR”

Akşener sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Genç işsizlik dedim şimdi onlarla ilgili konuşmaya başladılar. Emniyet mensuplara 3600 ek gösterge dedim, onlar da başladı. Terör tazminatı dedim tazminatlar yattı. 3600'ü 24'ünden sonra getirecekmiş. Burada şantaj var. Sakın inanmayın. 10 milyon işsiz var. O gençlere iş bulmak devletin görevidir. Görevini yerine getiremiyorsa iş buluncaya kadar o gençlere aylık 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Kaynak lüks araçlar. Bakan çocukları eşleri yardımcıları gelinler damatlar hepsini indireceğim. 4 milyon Suriyeli var. Şam'daki Emevi camisinde namaz kılacaktı. 2 hafta sonra Suriyeliler geldi vatanlarından oldular. Biz dış politikada efelenmeden komşularımızla ilişkilerimizi düzelteceğiz. Suriye'nin istikrarı Türkiye'ye güç katar. 2019'un ramazan ayında 81 ilden temsilcilerimizle Suriyeli kardeşlerimizle Suriye'de beraber iftar açacağız. Rusya ve ABD bizim sınırımızda PKK ile komşu oldu. Bu nasıl politika, cehalet iş bilmezliktir.”

“TÜM ÖĞRETMENLER KADROLU OLACAK KADIN VE ÇOCUK İSTİSMARLARININ ÜZERİNE GİDECEĞİM”

Akşener, Türkiye’nin adeta kanayan yarası haline gelen kadın ve çocuk istismarı ile de kimsenin aklına bile gelmeyecek şekilde ilgileneceğinin üzerini çizerken, tüm öğretmenleri de kadrolu yapacaklarını belirtti. Akşener; “Bütün öğretmenler kadrolu olacak. Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Performans sistemini kaldıracağız ve öğretmenler yeniden eğitimin parlayan yıldızı olacak. Mardin lisesinden mezun Aziz Sancar'lar çıkacak.  Gençlerle birlikte götüreceğiz. Kadınlar sokakta gezemiyor onları rahat ettirmek boynumun borcu. Kadın ve çocuğa istismar ile öyle mücadele edeceğim ki kimse elini kaldıramayacak. Mülakat diye bir şey olmayacak mülakat sadece torpile yarar tek torpiliniz nüfus cüzdanınız olacak. Devlet o benden bu benden değil diye vatandaşı ayıramayacak. Devletin temeli adalettir. Sağlayamazsanız millet çözülür ahlak ortadan kalkar. Bugün yaşadıklarımızın altında bu var.” dedi.

YOL KAPALIYDI

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, miting çıkışında engelle karşılaştı. Belediyenin, kamyonlarla miting alanı yolu kapalıydı. Mitingin ardından Osmaniye'ye gitmek üzere yola çıkan Akşener’in konvoyunun önü belediyenin çöp kamyonu tarafından kesilmişti. Makam aracından inerek kamyon şoförünün yanına giden Akşener, “Valiye, belediye başkanına yazıklar olsun. Görüyorsunuz işte, hem de çöp kamyonu. Bir siyasi parti başkanının önü kesiliyor” diyerek tepki gösterdi.

İYİ PARTİ’DEN ÜST ÜSTE AÇIKLAMALAR GELDİ

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı açıklamada, afişlerin indirilmesine tepki göstererek, yaşanılan olayları  şöyle açıkladı:

“24 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren ve Genel Başkan Meral Akşener’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan mitingin duyurusunu kentin çeşitli noktalarına astığı ilanlarla duyurmaya çalışan İYİ Parti’nin ilanları Belediye görevlileri tarafından geri indirildi. Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşan Milletvekili adayları ve parti yöneticileri şehir gezileri sırasında  ilanların indirildiğini görünce görevlilere tepki göstererek “Neden indirdiklerini sordu” İlanları indiren görevliler İYİ Parti İl yönetim kurulu üyelerine yanıt vermekte zorlanırken, görevlerini yapmaya çalıştıklarını ve tüm ilanların indirilmesi için verilen talimatı uyguladıklarını ifade etmekle yetindiler.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kürsüye çıkmasıyla miting alanına gelen herkeste coşku seli oldu. Özellikle kadınlar, Akşener’e olan yoğun ilgi ve sevgisini ona tülbent hediye ederek gösterdi. Akşener, kendisine sunulan tülbentleri tek tek kabul etti.

GAZİANTEP VALİLİĞİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in valilik ve belediye başkanlığına yüklenmesinin ardından, hem Gaziantep Valiliği, hem Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yanıt gecikmedi. Kamyonların yola tedbir olarak konulduğunu ve tüm mitinglerde aynı uygulamaların yapıldığı belirtildi. Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener tarafından bugün 13.00-16.20 saatleri arasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir miting programı yapılmıştır. Söz konusu miting programı nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti genel başkanları tarafından geçmişte yapılan miting tedbirleri ışığında 24 Haziran seçimleri nedeniyle yapılacak mitingler için belirlenen güvenlik önlemleri uygulanmıştır. Bu tedbirler kapsamında muhtemel bombalı araç saldırılarına karşı ana bulvar ve arterlerin kapatılmasında İl Emniyet Müdürlüğümüz, kamu kurumlarımız ve belediyelere ait araç ve iş makinelerinden yararlanılmaktadır. İlimizde gerçekleştirilen siyasi parti miting programının olaysız bir şekilde sona erdirilmesi konusunda alınan tedbirler hassasiyetle uygulanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve diğer siyasi parti liderleri miting programlarında uygulanan tedbirlere ilişkin fotoğraflar ilişikte sunulmuştur"

KİMSE MAĞDURİYET YARATMASIN

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Akşener’in açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin mağduriyet üretiliyor diyerek sert tepki gösterdi. Şahin twitter hesabından Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasını da ekleyerek:

"Gaziantep’te her mitingde İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kamu araçları kullanılarak yapılan rutin bir güvenlik uygulamasından kimse mağduriyet üretmesin" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler