USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELERİN FAYDALARI

21-06-2021

Yeşil yapraklı sebzeler içerdiği antioksidan maddeler ve lifler sayesinde mutfakta düzenli olarak tüketilmesi gereken besin grubunda yer alır.

Yeşil sebze yemekleri tüketen kişilerin damar sağlığı, tüketmeyen kişilere göre daha güçlüdür. Yeşil sebzeler sayesinde sindirim probleminin de önüne geçilir. Vücut fonksiyonlarının sağlıklı şekilde işlemesi için gerekli olan vitamin ve mineraller yeşil sebzelerden de alınabilir. Sebze yemeklerini haşlama ya da zeytinyağında sote şeklinde tüketmek, bu besinlerin sahip olduğu besin değerini koruyacaktır.

Peki siz evinizde hangi yeşil sebzeleri tüketiyorsunuz?

Öğünlerinizi yeşil sebze çeşitleri ile lezzetlendirirken sağlığınız için oldukça iyi bir attığınızı biliyor musunuz? Güçlü bağışıklık sistemi ve rahat sindirim sistemini tercih ettiğiniz yeşil sebzeler ile koruyabilirsiniz.

Yaz kış demeden tükettiğiniz sebzeleri yemeklere ekleyebildiğiniz gibi detoks içecek olarak yeşil sebze suyu da içebilirsiniz. İlk içtiğinizde tadı biraz alıştığınız tatlardan farklı gelebilir. İkinci defa içtiğinizde artık sağlık iksirini belirlemiş olursunuz.
DSÖ, sağlıklı bir diyetin en az 5 porsiyon (400 g) sebze ve meyve içermesi gerektiğini vurguluyor. En az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek kronik hastalıklara karşı koruyucudur ve günlük alınması gereken lif miktarını desteklerler.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler yemenin faydaları ise;

Dolaşımı hızlandırır, kalitesini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı bağırsak florasını destekler. Hafif, esnek, sakin bir enerjiyi destekler.

Yeşil sebzelerin vücudumuz için önemini genel olarak başlıklar altında toplayacak olursak;

Antioksidan etkisi. ...

Kemik sağlığını korur. ...
Kanser riskini azaltabiliyor. ...
Metabolizmayı artırır. ...
Göz sağlığında etkilidir. ...
Mineral emilimini artırır. ...
 Kilo kaybı ...
Genel sağlığı iyileştirir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?