USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADIN DEMEK…

10-03-2021

Kadın nedir, kadın kimdir, kadının bu dünyadaki amacı, gayesi nedir? Gerçekten hiç oturup düşündünüz mü? Hiç sanmıyorum…
Kadının kelime anlamına bakıldığı zaman neler çıkıyor ben size söyleyeyim.
    •    "Erişkin dişi insan, hatun, hatun kişi, zen"
    •    "Analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri, becerileri olan"
    •    "Bayan"
    •    "Hizmetçi bayan"
    •    “Bir ailede veya bir toplulukta en çok saygı gösterilen “
    •     “Evini, kocasını yönetmesini iyi bilen”

Bu tanımlamalar daha da çoğaltılabilir. Sizce bu tanımlamalardan hangisi ya da hangileri doğru?

Kadını tanımlarken analık veya ev yönetimi bakımından erdemi ya da becerisi olması şart mı? Her kadın bir gün anne olmak zorunda mı? Ev yönetimini kadın mı sağlamak zorunda?

Hizmetçi bayan? Gerçekten birilerine hizmet edebilmek için kadın ya da sizin deyiminizle BAYAN olmak mı gerekir?

Bir ailede veya toplulukta en çok saygı gösterilen? Öyle mi… Öyle ise kadınlar bir yerlere gelmeye çalışırken neden erkeklere oranla çok daha fazla çabalamak zorunda? Böyle mi kadınlara saygı gösteriliyor. Veya bir ailede kadınlarla erkekler aynı standart ve özgürlüklere sahip olduğundan mı kadınlarımız hep geri planda tutulup aşağılanıyor?

Her kadın evini kocasını iyi yönetmeli, yoksa kadınlık sıfatına uygun düşmez…

Erkek kelimesinin anlamlarına gelince…
    •    “Yetişkin adam, bay, er kişi”
    •    “Koca”
    •    “Özü sözü doğru, sözüne güvenilir, mert, yiğit (kimse)”
    •    “Sert, kolay bükülmez”

Kadının tanımını yaparken aşağılayıcı veya kalıba sokma gibi durumlar varken, erkeğin tanımı yapılırken yüceltici ve özgür kelime ve sıfatlara yer verilmiştir. Sizce gerçekten kadınımız, kadınlarımız sizin için değerli mi, yeterli mi?

Kelime anlamlarını bi kenara bırakırsak kadın demek güç demek, kadın demek sevgi- saygı demek, kadın demek emek demek, kadın demek özgürlük demek, kadın demek başarı demek kadın demek kadın demek, sadece bi şeyler demek. Kadın demek lafta demek, hayata uyarlanamaması, bağımlı yaşaması muhtaç olması demek. Kadın demek analık yaparken kariyer yapmasını mümkün kılmamak demek, kadın demek evlendiği zaman babasının boyunduruğu altından çıkıp kocasının boyunduruğu altına girmesi demek, kadın demek erkek kardeşine her türlü kolaylığı sağlayan bir ailenin kendisine görünmez engeller koyması demek, kadın demek trajedi, hüzün demek. Kadın demek bir erkeğin kendisine istediği her şeyi yapabilme gücünü vermek zorunda olması demek.

Kadın demek, iğrenç sıfatların arasında sıkışıp kalmak demek...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?