USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“VALİLİĞİMİZİN ÖNDERLİĞİNDE YARDIMLARI GERÇEKLEŞTİRDİK”

“VALİLİĞİMİZİN ÖNDERLİĞİNDE YARDIMLARI GERÇEKLEŞTİRDİK”
02-06-2020 11:55
Gaziantep

Normalleşme sürecinin ikinci gününde, Gaziantep’te yaşam yavaş yavaş hızlanıyor. Kentte özellikle gıda satışı gerçekleştirilen işletmelere yönelik olarak gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Köşe bucak, büyük bir gayret gösterildi” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Ağzımızın Tadı Geldi” toplantısında konuştu. Şahin, “Kendi Başkan yardımcılarımızda, kentin her noktasında ulaştırılması gereken tüm konuları yaptık. İkincisi ise Sosyal Yardım oldu. Hem Sosyal Yardımlaşma Vakfı hem hayırseverler hem de Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir yazılım oluşturduk. 200 bin aileye yardımlar oluşturduk. Bu kendin yarısının kapsını çaldık. Belediye Birliği Başkanı olarak söylüyorum, her yere inen ve herkese ulaşan böyle bir sistem olmadı. Valiliğimiz önderliğinde bu yardımlar koordine edildi, gelen yardımlar hızlı bir şekilde ailelere ulaştırıldı” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT GENELİNDE SÜRECİ İYİ YÖNETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Ticaret Odası işbirliğinde yeni normalleşme süreciyle birlikte başlatılan Gaziantep Marka Restoranlar “Ağzımızın Tadı Geldi” Kampanyası’nın tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Köşe bucak, büyük bir gayret gösterildi. Kendi Başkan yardımcılarımızda, kentin her noktasında ulaştırılması gereken tüm konuları yaptık. İkincisi ise Sosyal Yardım oldu. Hem Sosyal Yardımlaşma Vakfı hem hayırseverler hem de Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir yazılım oluşturduk. 200 bin aileye yardımlar oluşturduk. Bu kendin yarısının kapsını çaldık. Belediye Birliği Başkanı olarak söylüyorum, her yere inen ve herkese ulaşan böyle bir sistem olmadı. Valiliğimiz önderliğinde bu yardımlar koordine edildi, gelen yardımlar hızlı bir şekilde ailelere ulaştırıldı. Üç faz halinde vatandaşlara yardımlar yapıldı. Üçüncü faz bizler için çok önemliydi. Kapatılan iş yerlerinde çalışan vatandaşlarımıza yardımları ulaştırdık. Bu memleket çalışmak, üretmek zorunda. Odalarımızla yoğun işbirliği yaparak, Valiliğimiz ile koordine olarak yardımları ulaştırdık. Akıllı Belediyecilik anlayışıyla insanların yerinde hizmet almasını sağladık. Bugün Kuaförler Odamıza, Bilgi İşlem Dair Başkanlığımız randevu sistemi veriyorsa, sistemi nasıl güçlendirildiğinin göstergesidir” dedi. Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Biz ücretsiz şekilde, emniyet, polis, aile hekimlerine ve vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıttık. Bir firmamız paketleme yaparken, Valiliğimiz ve Belediyemiz önderliğinde 15 günde 15 milyon maske ürettik. Ürettiğimiz maskeler, Vefa Grupları aracılığıyla herkesin evlerine teslim ediliyor. Olağanüstü gayret gösteriyoruz. Ateş ölçerlerle ölçüm yapılması ilk bu şehirde başladı. Yerelde çok büyük bir sınav verdik.”

“ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Gaziantep’in ekonomisinin önemli olduğunu kaydeden Şahin, “Şehir ekonomisinde bu kent üretmek zorunda. Gaziantep OSB’den 170 bin işçimiz var. Bu şehir çalışmak, üretmek zorunda. Bugün gıda, kumaş, hijyen üretiminde Gaziantep dursaydı, Türkiye duracaktı. Yüzde 80 kapasite ile çalıştık. Çalışmaktan başka çaremiz yok. Bugün şehir ekonomisi için sizlerin işletmelerinizi güçlü bir şekilde çalıştırmanız gerekiyor.”

ŞİKAYET ETMEK ÇARE DEĞİL

Sosyal mesafe ve maske kullanımının yeni yaşam şekli olduğunu kaydeden Şahin, “Maskemizi takıp mesafemizi korumamız gerekiyor. Yeni yaşam şeklimizde sevdiklerimiz için bunu yapmak zorundayız. “Maskeni tak, mesafeni koru”  sloganıyla işimizi yapacağız. Gaziantep’te iki koca patlama yaşadık. Kente insanlar gelmiyordu. Bu noktada “Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı” isimli bir çalışma başlattık. Çalışmamızda başarıyı yakaladık. Bu noktada kentin dinamiklerine inmeniz ve pozitif gündem oluşturmanız gerekiyor. Şikayet etmek çare değil. Bu salonda olan insanlar çare olacak.”

SEYAHAT UYARISI KALDIRILDI

Sözlerini sürdüren Şahin, “Lezzetin başkentinin yanına artık şunu söylüyoruz: Artık sağlıklı lezzetin başkentiyiz. Hijyenin başkentiyiz. İnsanların güvenmesi gerekiyor. 4 aşama ile bunu sağlayacağız. Bunun birincisi eğitim oluyor. Biz MSM’de ciddi şekilde hijyen eğitimlerine başladık. İşletmelerimizi sertifikalandıracağız. Bu işletmeleri denetleyeceğiz, koordine olacağız. Amerika Büyükelçisi ile yaptığımız görüşmede, Gaziantep ile ilgili seyahat uyarısı konusunu gündeme getirdik. Gaziantep ile ilgili seyahat uyarısı kaldırıldı. Amerika’nın burası ile ilgili uyarıyı kaldırması bizler için büyük bir fırsat. İngiltere ve Amerika uyarılarını kaldırdı.  Sınırlarımızı güvenli hale getirdik. Büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Birbirimizi çok iyi anlamız ve doğru kararlar almamız gerekiyor.   Gaziantep’te her yer ve her şey fıstık gibi olacak” diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler