USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAZIN KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARI

25-08-2019

Kilo vermek için ne kadar uğraşsanız da tartıdan kayda değer bir eksilme görmüyorsanız diyetinizde bir hata yapıyorsunuz demektir. Hızlı kilo vermek için uzun süre aç kalmak, yanlış besin tüketmek istediğiniz kiloya ulaşmanızı engelliyor olabilir.

•Uzun süre aç kalmamalı
Diyet  kişiye özeldir. Kan tahlilleri,boy, kilo,yaş,vücut yağ kitlesi,sosyo-ekonomik çevre kişinin diyetinin belirlenmesinde oldukça önemlidir. Eğer uzun süre aç kalırsanız kan şekeriniz düşer ve normal öğününüzde yiyeceğiniz yiyecek miktarı size yetecekken uzun süre aç kaldığınız için yiyeceğiniz miktar size yetmez ve daha fazla yiyerek  fazla kalori almış olursunuz

•Sabah kahvaltısı metabolizmayı hızlandırıyor

En önemli kahvaltıdır. Uyanır uyanmaz yarım saat içerisinde kahvaltı yaparsanız metabolizmanız hızlanmaya başlar ve çok daha rahat kilo verdiğinizi görürsünüz.

•Atıştırmalık deyip geçmeyin
Hamur işleri, kızartmalar,salam,sosis,sucuk gibi ürünler, fındık,fıstık,çekirdek benzeri kuruyemişler, kuru pastalar,kekler masum yiyecekler değillerdir. Sabah kahvaltısından 2 dilim kepek ekmeği, 1 ince dilim peynir, bol yeşillik, salatalık oldukça doyurucudur. Fakat küçük bir kurabiye sizi doyurmaz. İkisi eşleştirildiğinde aynı kaloriye denk gelir.

•Öğünlerden önce bol bol su için
 Su kalori yakımına yardımcı olur. Öğünlerden yarım saat önce su içmek diyet yapanların az kalori almasını sağlıyor.

•Yeşil çay için  
Az miktarda kafein içeren yeşil çay yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı oluyor. Ancak yine de günlük 2-3 bardaktan fazla içimemesi öneriliyor.

•Şekeri tamamen bırakın
Şeker ve tatlandırıcılar kilo aldıran en önemli etken maddeler arasında yer alıyor. Doğal olamayan tüm şekerli ürünleri bırakın. Çayınıza ve kahvenize atmayın.

•Öğünlerinizin boyutunu azaltın
Tabak boyutunu yani yediğiniz yemeğin miktarını azaltın.

8-Rafine karbonhidrat kullanımını azaltın
Sağlığa yararlı karbonhidratlar dışında hamur işlerinden alınan ya da tahıl değerini kaybetmiş karbonhidratları hayatınızdan çıkarın.

9-Yavaş çiğneyin
 Kilo verememenin en büyük sebeplerinden beri hızlı yemek yemektir.  bu nedenle yavaş yemek hem daha az kalori almanıza hem de sindirim siteminizi  hızlandırmanıza yardımcı olacaktır.

10-Spor yapın
Fiziksel ve mental sağlığınıza büyük katkıları olan spor aynı zamanda kalori yakmanıza da yardım eder.  

11-Sağlıklı ve verimli uyku için özen gösterin
Az ve verimsiz bir uykunun obezitenin sebeplerinden biri olduğu biliniyor. Bu nedenle uyku insan sağlığı ve kilo verme için oldukça önemlidir.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dilerim…   Dyt. AYŞE URUL




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?