USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAĞLIK İÇİN GÜNDE 1 BARDAK ŞALGAM SUYU İÇMENİN FAYDALARI

08-09-2019

Şalgamın A,B,C  vitaminleri açısından zengin olması griple savaşta etkili olabileceğini belirterek. Hazır meyve suyu yerine günde 1 bardak şalgam suyu içmenizi öneririm.  Yalnız tuz oranı yüksek olduğu için hamileler ve tansiyonu olanlar hekim gözetiminde tüketmeleri gerekmektedir.  Gelelim şalgamın faydaları nelermiş.

•Kanser hücrelerinin hızını yavaşlatıyor.

Şalgamın içeriğinde bulunan antisiyonin vücutta etkili bir enfeksiyon önleyicidir. özellikle erken evre kanserlerde, kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatıcı bir etkisi vardır. Ayrıca içeriğindeki fosfor,kalsiyum, potasyum sayesinde stres seviyenizi düşürür ve sinirleri yatıştırır.

•Bağışıklık sistemini arttırır

Şalgamda bol miktarda C vitamini ve askorbik asit, bağışıklık sistemimiz için önemli destekleyicilerdir. C vitamini beyaz kan hücrelerinin ve antikorlarının üretimini uyarabildiği gibi bir antioksidan olarak hareket ederek kanser ve kalp hastalıkları gibi kronik sağlık sorunlarını azaltır.

•Kemik gücünü arttırır.

Şalgam sağlıklı kemik gelişimi için hayati öneme sahip önemli bir kalsiyum ve potasyum kaynağıdır. Düzenli şalgam tüketimi, eklem hasarını, osteoporoz riskini ve romatoid artrit vakasını önler. Aynı zamanda vücudun bağ dokusu üretimini detekler.

•Akciğer sağlığı için faydalı

Sigara dumanında bulunan kanserojenler A vitamini eksikliğine neden olarak, akciğer iltihabı, amfizem ve diğer akciğer problemlerine neden olur. Şalgamda bulunan A vitamini, sağlıklı akciğerlerin korunmasına yardımcı olur.

•Kilo vermeye yardımcı

Şalgamın kalorisi düşüktür ve bu nedenle etkili kilo verme programlarının bir parçasını oluşturabilir. Diğer yandan yüksek lif içeriği metabolizmayı düzenler, vücut ağırlığını kontrol eder, sağlıklı ve aktif bir bağırsağı destekler.

•Damar sertleşmesini önler

Vücuttaki çok fazla serbest radikal, kötü kolesterolün oksidasyonuna ve vücudumuzdaki trombositlerin topaklanmasına neden olarak, kan damarlarına zarar veren bir durum olan damar sertleşmesine neden olur. İçeriğindeki E,C ve beta karoten vitaminleri vücuttaki serbest radikallerle savaşan mükemmel antioksidanlardır. Düzenli olarak şalgam tüketimi bu durumun gelişmesini ve ilerlemesini önler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?