USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YULAFIN SAĞLIĞA OLAN YARARLARI VE ZAYIFLAMA İLİŞKİSİ

15-04-2019

Lif içeriği yüksek bir değerde olan yulaf;kalp hastalığı riskini azaltır, kolesterolü düşürür, kan basıncı kontrolüne yardım eder, sindirim sistemini düzenler, kabızlık şikayetini önler, enerji verir, bağışıklık sistemini güçlendirir. E vitamini açısından çok zengindir, bu özelliği, yaşlanma etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Bünyesinde bulundurduğu antioksidanlar ile ilgili pek çok yeni araştırmalar yapılmaktadır. Antioksidan içeriğine kısaca bakmak istersek;

Avenanthramide: sadece yulafta bulunur. Avenathramide güçlü bir antioksidan ailesidir. Arteriyel  inflamasyonu (damar iltihaplanmasını) ve kan basıncını düzenleyebilir
Ferulik Asit: Yulaf ve diğer tahıl tanelerinde en yaygın olan polifenol antioksidandır. Anti-aging (yaşlanma karşıtı ) etkiler sağlar, serbest radikal hasarını nötrleştirir ve oksidatif strese karşı korur.

Kilo vermek isteyenler için
Kahvaltıda yulaf ezmesine yer açın!

Yulaf ezmesi, kilo vermenizi destekler; yulaf ezmesinde Beta-glukan olarak bilinen madde, açlıkla mücadele hormonu olan “kolesistokinin”i arttırarak iştahı azaltır. Beta-glukan, yulafın yapısında bulunan çözünebilir lifin adıdır. Kepeğinde daha fazla bulunur. Yulafın içeriğindeki beta-glukan kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Beta-glukan sindirimi yavaşlatır ki bu, daha uzun süre kendimizi daha tok hissettiğimiz  anlamına gelir. Buradan yola çıkarak, kahvaltıda belli sıklıkla yulaf ezmesi yemenizi öneriyorum.

Yulaf ezmesinde tarçın kullanın, tarçın antioksidanlarla doludur. Antienflamatuar özelliklere sahiptir ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca insüline karşı hassasiyeti arttırabilir ve kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir.

Kuru veya taze meyve ekleyin,meyveler;  meyveler ayrıca antioksidanlara ve iyi besin maddelerine sahiptir ve doğal bir tatlandırıcı olarak işlev görebilir.
•Ne kadar tüketelim.

Olumlu etkilerin sağlanması için günlük 2-3 yemek kaşığı yulaf kepeğinin uygun miktar olduğunu söyleyebiliriz. Uzun süre tazeliklerini korumaları için serin, kuru ve doğrudan güneş ışığı olmayan yerlerde, cam kavanoz içine konulup ağzı iyice kapatılarak saklanabilir.

•YULAFLI OMLET TARİFİ
1 Yumurtanın sarısı ve 2 yumurtanın beyazını çırpın, 2 çorba kaşığı yulaf kepeği veya ezmesi ile karıştırın, 50g lor peynirini, bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberi, birkaç dal maydanozu ince ince kıyıp ilave edebilirsiniz.-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?