USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Bakan Muş, sanayicilerin sorunlarını dinledi

Bakan Muş, sanayicilerin sorunlarını dinledi
03-09-2022 15:40
Gaziantep

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sanayicilerin ve iş dünyasının problemlerini, talep ve beklentilerini dinledi.

Toplantıda küresel ekonomide ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iş dünyasının her zaman yanında olduklarını ve Bakanlık olarak talepleri yerinde dinleyerek çözüm üretmek için çalıştıklarını belirtti.

İhracat vurgusu yapan Bakan Muş, ihracata yönelik desteklerin devam ettiğini ve özellikle AB ülkelerinde yaşanan ekonomik daralmaya karşı sanayici ve ihracatçıları başka bölgelere yönelmeleri ve pazar çeşitliliğini artırmaları çağrısında bulunarak, bu yönde stratejik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da konuşmasında, sanayicilerin yaşadıkları en önemli sorunların başında hammaddedeki fiyat artışlarının ve finansmana erişim sorununun geldiğini söyledi. Konukoğlu, “Bu anlamda ihracatımız için önemli role sahip olan KOBİ’lerin daha fazla desteklenmesi büyük önem taşıyor. Hepimiz bir zincirin halkaları gibiyiz ve sorunlarımızı el birliği ile aşabiliriz. Sayın Bakanımızı şehrimizde ve Sanayi Odamızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk, iş dünyamızın talep ve beklentilerine olumlu yaklaşım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdamı ile ülke ekonomisinin bel kemiği şehirleri arasında yer aldığını ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de Gaziantep’in geçmişten gelen sanayi ve ticaret kültürü ile dünyadaki zor şartlara rağmen rol model olmaya devam ettiğini söyledi.

“İhracata dayalı büyüme modeline en fazla katkıyı veren şehirlerin başında Gaziantep gelmektedir” diyen Ünverdi, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının tetiklemesi ile tüm dünyada ağırlaşan ekonomik koşulların sanayicileri de derinden etkilediğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Tüm dünyada yüksek enflasyon ve girdi maliyetlerindeki artışlarla birlikte tedarik zincirinde ciddi sorunlar yaşandığı gibi resesyon endişesi de devam ediyor. Artan maliyetler, özellikle hammadde, enerji ve navlun fiyatlarındaki artışlar, bir de küresel krizden kaynaklı talep değişiklikleri sektörlerimizde ciddi yavaşlamalara neden oldu. Tüm dünyada tüketiciler artan enflasyona bağlı olarak alım gücünün azalması ile harcamalarını kısıtladılar ve öncelikli ihtiyaçlara yöneldiler. Sanayimizi sürdürülebilir kılmamız için de günün gelişmelerine uygun olarak üretici ve ihracatçılarımızın kamu tarafından nokta atışı hamlelerle etkin bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a şehrimizi teşrifleri, Odamıza ziyaretleri ve iş dünyamıza yönelik çözüm odaklı çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

Ziyaret programı, sanayicilerin soru-cevap bölünün ardından Bakan Muş’a hediye takdim edilmesi ile sona erdi.

Sanayicilerle İstişare Toplantısı’na; Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynel Abidin Kaplan, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve yetkilileri, sanayiciler ile iş dünyası temsilcileri katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler