USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ..

03-03-2020

Derken biz gerçekleri söylüyorduk. Son günlerde hainlere karşı verilen mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimize rahmet ailelerine de sabırlar diliyorum.

Şehitlere ölü denmez, onlar ebedi olarak yaşayacak olanlardır. Şehitlerin ölü olmayıp diri olduğu hakikati Al-i İmran suresinde de şöyle beyan buyrulmaktadır: “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler zannetmeyin! Bilakis onlar diridirler; Rab’leri katında rızıklanırlar. Allah’ın fazlından verdiği nimetlerle mutludurlar. Ayrıca, henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiç bir korku ve keder bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar, Allah’tan gelen bir nimet ve keremin müjdesi ile sevinirler. Muhakkak ki Allah-u Teâlâ müminlerin ecrini zayi etmez.” (Al-i İmran 169-171)

 Vatan topraklarımızı koruyarak gelebilecek zararlara karşı korurlar. Şehitler vatana sahip çıkarak bölünmemesi için mücadele etmişlerdir. Bizler için canlarını severek feda ettikleri gibi bize emanet ettikleri vatan topraklarını en derin duygularla korumalıyız. Karlı dağlar, yağmurlar, doğusundan batısına kadar vatan topraklarına sahip çıkılması gerekmektedir.

Vatan uğruna ölen askerlerimiz şehit olurlar. Ölenler hepimizin yavrusu, kardeşidir. Şehitlik yüksek bir mertebedir. Her insana nasip olmayacağı gibi cennet müjdelenmiştir. Şehit olanlar asla unutulmaz, yüreğimizde sonsuzluğa doğru yolculuğa çıkmış olurlar. Bize bu yolculukta düşen görevler onların ne uğruna şehit olduklarını unutmayarak birlik beraberlik içinde yaşamamız gerekmektedir. Göstereceğimiz en önemli değerler dahi bizim geleceğimizi koruyandır.

Askerlik her Türk gencinin vazifelerinden birisidir. Genç yaşında askere giderek vatanı korur bekçileri olurlar. Ülkemizin sınırlarını koruduğu gibi gelebilecek herhangi bir tehdide karşı savunmaya geçer. Vatan topraklarını savunan her kesimden zengini fakiri fark etmeksizin hepsi vatan için mücadele verir. Ülkemiz düşman işgaline girmesini önleyerek vatan topraklarını korumamız gerekir.

Bayrağımızın rengini aldığı yerdir şehidin kanı , her bir karış toprağa canını veren fedakar askerin , vatandaşın sevgisidir .

Asker gider şehit olur baba ocağına bayrak asılır.Şehit vatanı korumuştur , vatan uğruna canını vermiştir .Gerisindeki eşini , çocuğunu , anasını , babasını , ülkesindeki kardeşlerini korumak uğruna gözünü kırpmamıştır , kırpmazda . Çünkü o Atanın emanetini korur ona bırakılan emaneti korumak vazifesidir çünkü.

Atamız rahat uyusun çünkü onun ardında emanetine sahip çıkacak askerler var hepsi şehit olmaya hazır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?