USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞİMDİ TASARRUF ZAMANI

07-07-2021

Artan zamlar,yüksek faturalar günlük alışkanlıklarımızın da değişmesine neden oldu.Sizler için seçtiğimiz tasarruf tedbirlerinden bazıları;
Çamaşırlarınızı kalorifer petekleri üzerinde kurutmayın, bu odanın ısısını düşürür.

Aracınızın camları açık gitmesi size daha çok yakıt harcaması sağlar. Bunun için ihtiyacınız olmadığında camları kapatın.
Marketlerde çoklu ürünlerde bulunan indirimlere kanıp ihtiyacınızdan fazla ürün satın almayın.

Alacağınız kombi elektronik ateşlemeli olursa ısı tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Tuvalet rezarvuarlınızın içerisine bir iki damla boya atarak su sızdırıp sızdırmadığını test edin. Tuvalet rezervuarınız çok su gönderiyorsa, içine pet şişe koyarak bu miktarı düşürebilirsiniz.

Elektrik süpürgenizi haftada en fazla 2 kere çalıştırın. Diğer temizlikler için gırgır ve el süpürgesi kullanabilirsiniz.
Kalorifer peteklerinin duvarla arasına ısı yansıtıcı alüminyum paneller koymak ısının dolaşımı açısından size tasarruf sağlayacaktır.

Musluk bataryalarınızı fotoselli seçerek % 75 oranında su tasarrufu sağlamanız mümkündür. Bulaşık ve çamaşır makinesi satın alırken suyu ve elektriği ne kadar harcadığına dikkat edin.

Kombinizi seçerken evinizin metrekaresini göz önünde bulundurarak, pompasının yeterli bir kombi olmasına dikkat edin.Kapı ve pencerelerinize gereken izolasyonu yaptırarak % 10'a varan ısı tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Apartman içi aydınlatmalar için fotoselli lambalar seçerek gereksin enerji sarfiyatının önüne geçebilirsiniz.

Markete gitmeden önce mutlaka eksiklerinizi tespit edip liste oluşturun.

Banyolarınızı daha az basınçı suyla yaparak %15 su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Tatile çıkarken evdeki bütün muslukları kontrol edin, buzdolabında bozulacak bir şey yoksa elektrikleri ana sigortanızdan kesin.

Kışın evinizde kullanmadığınız alanları ısıtmayın ve de kapılarını kapalı tutmaya özen gösterin.

Evinizde kullandığınız ampullerin enerji harcama oranlarına dikkat edin. Daha çok floresan ve tasarruflu ampuller kullanmaya özen gösterin.

Hazır gıdalar kullanmak yerine evinizde taze gıdalar kullanarak yapmaya çalışın. Hem sağlık hem de tasarruf sağlamış olursunuz.

Kredi kullanırken ödeyebileceğiniz en kısa vadeyi seçerek, faizi en düşüğe indirmeye çalışın.

Elektrikli fırınlar kullanmak yerine daha az enerji tüketen mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.

Kombi en çok doğalgazı açıp kapatırken harcar, bunun için sürekli açıp kapatmak yerine en kısıkta sürekli çalıştırın.Kışa girmeden radyatörlerinizin havasını kontrol edin, gerekiyorsa havalarını alın.

Elektrik süpürgesinin torbasını sık sık değiştirerek emiş gücünü arttırın. Saç kurutma makineleri ısı ürettiği için çok elektrik harcar, mümkün olduğu kadar az kullanmaya gayret edin.Ütülerinizi toplu bir biçimde yapmak ayrı ayrı zamanlarda yapmaya oranla 3 kat enerji tasarrufu sağlar. Ütü ısınması esnasında çok enerji harcayan bir alettir.

Gece uyurken vantilatörlerinizi açık bırakmayın. Vantilatörlerde motor bulunduğu için çok elektrik tüketirler.

Buzdolabından çıkardığınız donmuş gıdalarınızı mutlaka çözdükten sonra ocakta pişirin.

Kullanmadığınız kredi kartları ve banka kartları varsa aidatlarını ödememek için kapatın.

Ekmeğinizi her zaman raf ömrünü düşünerek satın alın. Gereğinden fazla ekmek alırsanız bayatlayınca çöpe gideceğini düşünün.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?