USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEÇİM OTOBÜSLERİ

14-03-2019

Oruç tutmayacak adama nasıl ramazan davulu etki etmiyorsa, secim otobüsü, flaması, seçim müziği de etki etmez.Benim üzerimdeki etkisini sorarsanız,sıfır etki.Açıkçası sebep oldukları gürültü kirliliği yüzünden ben ve benim gibi düşünenler  çıldırmak üzereyim.

Yıl olmuş 2019. Hala kiralanan seçim arabalarına yerleştirilen devasa hoparlörlerle bangır bangır oy toplama peşinde millet. bunu seven, yahut ''oy oy şu partinin seçim şarkısı ne güzel gı hatçe ona verek oyu'' diyen var mı ki şu ülkede?!çıkın bir tv programına hepiniz aynı anda, dökün şu eteğinizdeki taşları. Bu nedir arkadaş ya! siyaset kirliliğine bir de gürültü kirliliği eklemeyin gözünüzü seveyim! vatandaşlar seçim otobüslerinin çıkardığı yüksek sesten oldukça rahatsız oluyor. Vatandaşlar, her seçim arifesinde baş gösteren ve insanları canından bezdiren gürültü kirliliğinin bu seçimlerde yaşanmamasını istiyor.

Yapılan çalışmada; televizyon, internet-sosyal medya ve yazılı medya gibi iletişim araçları üzerinden verilen siyasal mesajların diğer yöntemlere göre seçmenin daha çok ilgisini çektiği tespit edilmiştir. Buna karşılık; promosyonlar, yerinde ziyaretler, araç konvoyları, mitingler, seçim büroları ve seçim müzikleri gibi kampanya faaliyetlerinin seçmenin ilgisini çekmede başarılı olduğu söylenememektedir.

Dünyada sadece Türkiye'de kullanılan seçim otobüsleri gürültü kirliliğinden başka bir işe yaramıyor. Dijital teknolojinin gelişmesi ile birlikte siyasi partiler seçmene artık daha rahat ulaşma şansı buluyor. Siyasi partiler, televizyon, radyo, gazete gibi medya araçlarının yanı sıra sosyal medya yoluyla da seçim propagandası yapabiliyor. Bunların yanı sıra siyasi partiler açık hava reklamlarıyla da seçmene ulaşabiliyor. Fakat bütün bunlara rağmen siyasi partiler hala ısrarla seçim otobüsleri kullanmaya devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?