USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÖĞRETMENDEN ÖNCE FUTBOLCUYU AŞILAMAK!

13-04-2021

Geçen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı sayın Nihat Özdemir yakın zamanda futbolcuların aşılama kapsamına alınarak aşılacağını söyledi. Her vatandaşın aklına gelen sorular benimde aklıma geldi. Yüzbinlerce kronik hasta, emniyet kuvvetleri, askerler, ilk okullarda ve sınav gruplarında eğitim devam ederken özel sektörde çalışan öğretmenlerle beraber sayıları 1 milyonun üzerinde olan öğretmenler, fabrikalarda çalışan yüzbinlerce insan, toplu taşıma kullanmak zorunda kalan yüzbinlerce vatandaş aşılanmamışken ve aşıya ulaşım bu kadar zorken futbolcular öncelikli miydi?

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve onların eğitimi öncelikli meselemiz olması gerekirken, önceliklerimizin farklı olması içler acısı onur kırıcı bir durum. Hepimiz bir takımın taraftarıyız milli takımı gönülden destekliyoruz ve başarılarıyla onurlanıyor, yenilgilerine üzülüyoruz. Düşünün tuttuğumuz takım yenildiği gün çoğumuzun gözüne gece uyku girmiyor. Futbolcular aşılanacak deniyor soruyorum federasyon başkanına 465 bin lisanslı futbolcu var bu futbolcuların hepsi aşılanacak mı, yoksa sadece vitrindekiler mi aşılanacak? Bunu da bekleyip göreceğiz. Peki futbolcular önemli de diğer spor branşları önemsiz mi? Madem futbolcular aşılamada öncelikli gruba alınacak o zaman basketbolcular, voleybolcular, hentbolcular, bireysel sporcularında öncelik grubuna alınması gerekmez mi? Korona virüsten ölümlerin hangi yaş grupları arasında daha fazla olduğu ortadayken, onlarca öğretmen bu hastalıktan hayatını kaybetmişken bu karar niye alındı? Ülkemizde 40 yaş üzeri futbolcu belki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır ama 40 ve 50 yaş üzeri on binlerce öğretmen var. Bu öğretmenlerden bir kısmı şu an sınav gruplarında ve ilkokullarda derslere giriyorlar. Ayrıca özel sektörde kurslarda çalışan öğretmenler şu an kalabalık sınıflarda bulaş riski altında çalışıyorlar, çünkü buna mecburlar evlerine ekmek götürüyorlar. Yine aynı şekilde fabrikada çalışan işçiler, esnaflar ve sayamadığım onlarca meslek grubu. Bir düşünün bu insanlar bir ay maaş alamasalar ne kadar zor duruma düşecekler. Süper ligde herhangi bir takımda oynayan bir futbolcunun bir aylık maaşı bir fabrika işçisinin bir, memurun, bir öğretmenin kaç yıllık maaşı eder varın siz hesaplayın.

Eğitim bir ülkenin kalkınması için en öncelikli unsurların başında gelir. Bir yılı aşkın sürede binlerce öğretmen virüse yakalanırken onlarcası hayatını kaybetmişken, özel sektörde çalışan binlerce öğretmen işlerinden olmuşken ya da zor şartlarda çalışmaya devam ederken böyle bir karar vicdanları derinden yaralamıştır. Bu kararla eğitime verdiğimiz kıymeti de bir kez daha görmüş olduk. Yine aynı şeklide restoranlar ve kafeler gibi hizmet sektöründe çalışanlar kargo çalışanları, bankacılar, market çalışanları gibi insanlarla yakın temasta bulunan sektör çalışanları aşılanmamışken, maçların seyircisiz oynandığı bir dönemde sadece maç yaptığı kişilerle temas halinde olan futbolcuların öncelik grubuna alınması toplum nezdinde milyonlarca insanın onurunun kırılmasına neden olmuştur. Bunları söylerken futbolculara karşı bir antipatimiz var gibi algılanmasın hepimiz takım tutuyoruz futbolu seviyoruz ama futbolcuların aşılamada öncelikli gruba dahil edilmesi doğru olmamıştır. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür.
Unutmayalım hayat futboldan ibaret değildir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?