USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUTLULUĞA GİDEN YOL…

11-06-2021

Uzmanlara göre günümüzü insanlarının mutsuzluk yaşamalarındaki en önemli etkenlerden birisi de affedebilme yeteneğidir.Mutlu ve başarılı olma, özgürlüğe ve bağımsızlığa sahip olma hakkınız, affedebilme yeteneğinize bağlıdır. Çünkü affetme yeteneğinin kendinize olan tutumunuz ve diğerlerine karşı olan tutumunuzda büyük bir etkiye sahiptir.

Mesela geçmişte parayla ilgili bir hata yaptıysanız, belki verimli bir şekilde harcamamışsınızdır. Bu size çok fazla parayı hak etmediğinizi düşündürebilir. Bunun sonucunda daha az para veren işlere yönelebilir ve hatta daha fazla kazanmak için yeni fırsatları gözden geçirmemenize neden olabilir.
Bu durum, para olsun, başarı, bolluk, bereket olsun hayatınızın her açısı için geçerlidir. Eğer hak etmediğinizi düşünüyorsanız, bu, o şeyi kendinizden uzak tutacağınız anlamına gelmektedir. Sadece kendinize ve çevrenizdekilere zarar verir. Çünkü bir şeyi hak etmediğinizi düşündüğünüzde, kendinizi ona sahip olmaktan alıkoyarsınız ve sonuç olarak çevrenizde değer verdiğiniz kişilerle paylaşabileceğiniz çok daha az şeye sahip olursunuz.
Kendinizi affetmek için kendinize zaman tanımak, bununla ilgili çalışmalar yapmak, yapabileceğiniz en cömert ve özverili harekettir. Bunun sebebi, kendinizi affedebildiğinizde, geçmişin pençelerinden kendinizi kurtarabilmeniz, hayatta değer verdiğiniz kişilerle paylaşabileceğiniz daha fazla iyi şeye sahip olabilmenizdir. Para, aşk, başarı, refah ne olursa olsun, kendinizi affederek hayatın her alanında daha mutlu ve başarılı olabilirsiniz. Kendini-affederek daha cömert bir insan olabilirsiniz.

Hayatınızda daha fazla bereket ve refah oluşturabilmek adına affetmenin size yardımcı olduğu bir başka yol ise diğer insanları affedebilmenizdir. Özellikle de sahip oldukları şeyler için onlara güceniyorsanız.

Sizden daha fazla şeye sahip olan kişilere içerliyorsanız ve yakaladıkları başarıyı “kötü”, “aç gözlü” ve “yoz” biri olarak yakaladıklarını düşünüyorsanız, o zaman başarılı olmanızın önüne geçersiniz. Çünkü kendinizi “kötü”, “açgözlü”, veya “yoz” biri olarak düşünmezsiniz. Evet bazı insanlar başarıya kötü ve bencil yöntemlerle ulaşabilir, ama çoğu insan da iyi, dürüst ve cömert olarak, örneğin herkesin karşılığında para ödeyeceği bir ürün veya hizmet keşfederek başarılı olabilir.

Kimse başarıya kendi başlarına ulaşmaz. Sizi başarıya en iyi şekilde ulaştıracak insanlar ise sizden hali hazırda daha fazla şeye sahip olan insanlardır. Eğer onlara içerlerseniz, bu kötü tutumunuz onları sizden uzak tutacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?