USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FIRSATÇILIK YAPILMASIN

23-10-2020

Okul kıyafeti satan mağazalar ve kırtasiyecilerin alışveriş yapmaya gelen öğrenci ve velilere yaptığı tek fiyat uygulaması her dönem olduğu gibi bu dönemde de uygulanmasından dolayı veliler tarafından tepki çekiyor. Okulların  sancılı açılması,koronanın da  etkileri ile eğitimin sınırlı günlerde yapılması karar anıldığından veliler sıkıntılı günler yaşamakta.

Ağır maliyetli,upuzun alışveriş listelerini tamamlamak için ekonomilerini zorlayan veliler,gittikleri mağaza ve kırtasiyelerde karşılaştıkları uygulama karşısında isyan ediyorlar.

 Okulların anlaştığı mağaza ve kırtasiyeciler, uyguladıkları yüksek fiyatlarla öğrenci velilerini zor durumda bırakıyorlar. Mecburi olarak okulun yönlendirdiği mağazalara giden veliler, fiyatların hem yüksek olması hem de indirim yapılmamasına tepki gösteriyorlar.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulların kendilerini bu mağazaların kucağına attığını belirten öğrenci velileri, "Okullar bize kıyafet ve kırtasiye için anlaştıkları yerlere yönlendiriyor. Mecburi olarak bizi yönlendirdikleri yerlerden alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca bu anlaşmalı firmalar bizlere tek fiyat uygulayarak fahiş fiyatlarla satmaya çalışıyor. Zaten zor durumda olan bizler bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Bu mağazalar kendilerini tekel olarak görüyor. Bizlere bir güler yüz bile göstermeden tek fiyat uyguluyorlar. Bizlerin buradan almak zorunda olduğumuzu bilerek mecbur bırakıyorlar. Bizi bu fırsatçılardan kurtarın" diye isyan ediyorlar.

Uzaktan eğitiminde uygulandığı bu dönemde çocuğuna tablet,bilgisayar almakta oldukça güçlük çeken aileler,sanki masrafları yetmiyormuş gibi birde kırtasiye masrafları ile karşılaşınca sıkıntıya düşüyorlar.Üstelik her evde birden fazla çocuğun eğitim aldığı düşünüldüğünde aileler içinde kaldıkları bu zor durumdan nasıl başa çıkabileceklerini kara kara düşünüyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?