USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÖCEK İSTİLASI

21-04-2021

Havaların aniden ısınması,belediyelerin larva döneminde ilaçlama yapmayıp,her zamanki gibi geç kalınılması yüzünden Gaziantep böcek istilasına uğradı.

Gaziantep’in önce ilçelerinden başlayıp sonra da merkeze akın eden b böcek istilası sosyal medyada gündem konusu oldu. Antepli vatandaşlar tarafından da sosyal medyada paylaşılan böcek istilası görüntüleri  ciddi anlamda endişeye neden oldu. Vatandaş, böcek istilasına karşı yerel yönetimden yardım isteyerek sorunun biran önce giderilmesini istiyorlar.
Tüm Türkiye'nin konuştuğu böcek istilası olayı özellikle çocuklar arasında  korku salıyor.
Havaların ısınması ile birlikte pencerelerin ve balkonların camlarının açılması ile içerilere de hücum eden böcekler yaz mevsiminin kapıda olması da düşünülecek olunursa  eğer önlemler yeterli şekilde alınmazda zor bir yaz bizleri bekleyecek gibi görünüyor. 

**

Artan vaka sayıları ve ölüm oranları insanları halen yeterince korkutmuyor ki bu hafta sonu yasaklara rağmen başta Beykent ve bütün mahalleler olmak üzere herkesler dışarılardaydı. Tüm uyarılara ve ikazlara rağmen cezaları da hiçe sayarak hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını riske atan bu pervasız tutumda olanları  anlamak mümkün değil.
Koravirüs salgını sebebiyle çevremizdeki insanların yaşam hakkına saygılı olmalıyız. Müslüman kendi canını nasıl koruyorsa çevresindeki insanların da canını öyle koruması gerekir. Müslümanlar sadece kendisi için değil çevresi için de hassas davranmalıdır. Müslüman bu duyarlılığa sahip olan insandır.

Müslüman diğer Müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kişidir.Müslümanlar olarak çevremize karşı sorumluluklarımız var. Salgın ortamında daha duyarlı yaklaşmamız gerekir. Ailemizin ve çevremizin korunması hususunda üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmek bir Müslüman olarak vazifemizdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?