USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Vatan Size Minnettar”

19 Eylül Gaziler Günü'nün 102'inci yılı olması nedeniyle bir anma programı düzenlendi.

“Vatan Size Minnettar”
19-09-2023 13:34

Arena Otel'de yapılan kahvaltılı programa Vali Kemal Çeber, Eşi Neslihan Ayan Çeber, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç, Bünyamin Bozgeyik, Derya Bakbak,  Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Adli, İdari ve Askeri Erkân, Rektörler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları mensupları, şehit ve gazi dernekleri ile gazi yakınları katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından okunan dualarla başlayan program öncesinde Vali Kemal Çeber ile eşi Neslihan Ayan Çeber hanımefendi ve protokol üyeleri, salonda bulunan gaziler, aileleri ve şehit yakınlarının masalarını gezerek onlarla sohbet etti.

 “Vatan Size Minnettar”

Gaziler onuruna verilen kahvaltıda konuşan Vali Kemal Çeber: “Yarın 19 Eylül. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanlarının verildiği gün. Biz o günden bugüne 19 Eylül tarihin gaziler günü olarak kutluyoruz ve sizlerle bir araya geliyoruz. Sizler de bizi kırmadınız ve soframızı paylaşmak için geldiniz. Hepinize katılımlarınız için şükranlarımı sunuyorum. Şehitler nurlarmış, gaziler onurlanmış kimselerdir. Sizler ve sizin ecdadınız Balkan Harbi’nde, Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta, bölücü terörle mücadelede, 15 Temmuz’da, Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak’ta yani; vatanın, devletin, milletin size nerede ihtiyacı varsa oraya ölümü göze alarak gözünü kırpmadan gittiniz. Siz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin emriyle vatanı müdafaa etmek için hayatını ortaya koyan bütün vatan evlatları bizlerin nazarında en onurlu kişilersiniz. Şehitlik ve gazilik unvanları hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek ve hiçbir dünyevi payeyle sıfatlandırılamayacak önemde unvanlardır. Bizlere düşen görev ise bugün gördüğünüz gibi tüm kurumlar ve milletvekilleri olarak sizlerin bize bıraktığı o kutsal emanete en güzel şekilde sahip çıkmaktır. Bunun için de elimizden geleni yapacağımıza olan sözü hepinize veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Bizim sizlere borcumuz var”

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, “Bizim sizlere borcumuz var. Kalben borcumuz var, ruhen borcumuz var. Çünkü hiç çekinmeden kendi canınızı kanınızı bu millet, bu vatan için feda etmeye hazır oldunuz ve koşa koşa gittiniz. Bizler size olan borçlarımızı hiç çekinmeden ödemek ve yanınızda olmak zorundayız. Gazilerin ve şehitlerin hangi sorunu varsa biz sizin yanınızdayız. Sizlerin mecliste sözcüsü olacağız.”  dedi.

Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik hitabında, Biz 20 yıl Ankara’da bürokratik olarak sizlere hizmet ettik. Şimdi de inşallah milletvekili olarak milletimiz ve memleketimiz için elimizden geleni yapacağız. Vatana milleti için kendi feda eden siz değerli vatandaşlarımız için hizmet etmeye söz veriyoruz.” sözlerini kaydetti.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, Vatan savunmasında çok önemli görevlerde bulundunuz. Şehit ve gazilerimiz ve yakınları için Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok önemli çalışmalar yapıldı. Başta şehit yakınları için muhtaçlık durumu kaldırıldı ve gazilerimiz için de 45 yaş sınırı kaldırıldı. Sadece polislerimiz ve askerlerimiz için olan durumun dışında da terör mağduru olan siviller için de gerek istihdam gerek sosyal destekler konusunda düzenlemeler yapıldı. Şehit ve gazi yakınlarına kamu kurumlarında görev alabilme hakkı sağlandı. Daha önce 6 bin olan istihdam bugün 49 binin üzerine çıkmış durumda ve bunlardan 600’üne kamu kurumlarında görev verildi. Bunlar bizim için çok kıymetli. Sizin yaptıklarınız yanında bizim yaptıklarımız hiçbir şey. Sizler bizim kahramanlarımızsınız. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” dizeleriyle konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: “Bu millet gazidir. Mustafa Kemal Atatürk gazidir. Bu şehir gazidir. Antep’in önünde hiçbir şey duramaz Gazi unvanından başka ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen sizlerle birlikte ‘Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet’ diye yolumuza devam ediyoruz. Gaziliğin ne anlama geldiğini bilmek için Panorama Müzesini ziyaret etmek lazım. Panorama Müzesinde ecdadın bize bıraktığı mirasın ne olduğunu anlamak lazım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen, iman varsa imkan vardır diyen ecdadın torunlarıyız. Üzerimizde Büyük bir emanet var. Üzerimizde büyük bir şanlı şeref tarih var. Bugünün emanetçisiyiz. Sizlerin ışığında Türkiye Yüzyılının geleceğini hazırlıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

 

Şehitlerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi yakınlarımız için düzenlenen program Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Eşi Neslihan Ayan Çeber hanımefendi ve protokol üyelerinin uğurlamasıyla son buldu. 





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler