USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MHP'li Bozgeyik her kesimin sorununa yetişmeye çalışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, eski meslektaşları servisçi esnaflarının yaşadığı sorunları tek tek sıralayarak yaralara merhem olacaklarını ve sorunları çözeceklerini belirtti.

MHP'li Bozgeyik her kesimin sorununa yetişmeye çalışıyor
08-05-2023 16:17

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, 14 Mayıs seçimlerine günler kala çalışmalarına ve ziyaretlerine gece gündüz demeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında her kesimden vatandaşın ayağına giden MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, vatandaşların sorun ve taleplerini bizzat yerinde dinliyor.

 

 

Bozgeyik, direksiyon sallayarak ekmeğini kazanan eski meslektaşları servisçilerin yanında

Seçim çalışmaları çerçevesinde kendisinin de içersinden geldiği ve bir dönem direksiyon sallayarak ekmeğini kazandığı eski meslektaşları servisçi esnaflarını ziyaret eden MHP'li Mustafa Bozgeyik, gece gündüz demeden direksiyon sallayarak ekmeğini kazanan servisçilerin sorunlarını tespit ettikten sonra çözüm yollarını belirliyor.

 

 

Bozgeyik, servisçi esnafının sorunlarını tek tek sıralayarak çözüm sözü verdi

Servisçi esnafına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren MHP Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, "Türkiye genelinde 400 bin servis aracı var. Bu araçların yönetmeliğini 5 ayrı bakanlık yapıyor . Hostes ve servis sürücüsü yaşları servis araç modeli gibi sorunlarımız var. Milli eğitim ihaleleri maliyet tesbiti yanlış. A1, D2, D3 ve C belgeleri sorunlu bunların düzeltilmesi gerekiyor. Milli eğitim okul giriş çıkış saatlerini ayarlarken ilgili meslek odası ile görüşmek gerekiyor. Bu sorunları mecliste milletimizi temsil etmemiz durumunda biz çözeceğiz" dedi.

 

 

Bozgeyik: "Özmal servislere düzenleme yapılacak, korsan araç denetimleri arttırılacak"

Özellikle özmal servislere düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan ve bu konuda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden,  "Özellikle özmal servislere bir düzenleme yapılması gerekiyor. Özmal servisler kendi SSK'lı işçilerini taşıyor. Bu konuda düzenleme yapılması ve özellikle korsan araç denetiminin periyodik olarak yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

 

Servis sektöründeki 1 milyon vatandaşın yarasına merhem olunacak

Servis sektöründe bir milyon kişinin istihdam edildiğini bu bunların sorunlarının çözümü için planlama yaptıklarını vurgulayan Mustafa Bozgeyik, "Servis sektöründe 3 vardiya ve hostesleri sayarsak 1 milyon kişi istihdam ediliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu sektördeki tüm vatandaşlarımızın sorunlarını bire bir görüşmelerle biz çözeceğiz. Bu noktada kanayan yaralara merhem olacağız" şeklinde konuştu.

 

 

Servis esnaflarına bağkur primi ve kredi müjdesi

Servis esnaflarının bağkur primi, kredi sorunları ve kefil sıkıntılarını bildiklerini ve bu konuda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen MHP Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, "Servis esnaflarımızın bağkur primleri yüksek. Esnaf kefaletlerden kredi almak için ev ipotek etmek ve 2 kefil vermek gerekiyor. Bu şartlar hafifletilmeli, hatta kredi garanti fonu esnaf içinde devreye alınmalıdır. Bu konuda özellikle çalışmalarımız var. Servis sektöründe hizmet veren esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Bozgeyik'ten servisçi esnafına ÖTV ve akaryakıt desteği sinyali

Kendisi de eski bir öğrenci servisçi esnafı olan ve yıllarca direksiyon sallayarak ekmeğini kazanan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, servisçi esnaflarına sıfır araç alımlarında ÖTV düzenlemesi ve akaryakıt desteği verilmesine yönelik çalışma yapacaklarını da müjdeleyerek, "Ben de eski bir servisçi esnafıyım. Yıllarca bu sektörde gece gündüz direksiyon sallayarak ekmeğini kazanan biriyim. O yüzden bu sektördeki vatandaşlarımızın ne gibi sıkıntılar yaşadığını çok iyi bilirim. Bu nedenle bu sektörde faaliyet gösteren esnaflarımıza akaryakıt destek verilmesi için çalışma yapacağız. Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımız için sıfır araç alımında ÖTV düzenlemesi yapılması konusunda gereken tüm girişimleri yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler