USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Manavlar yangın yeri

Kurda yaşanan dalgalanma karşısında birçok ürünü zamlı almak zorunda kalan tüketiciler mevsimsel meyve ve sebzelere yaşanan aşırı zamlanma karşısında ateş püskürüyorlar. Gaziantep’te şu an domatesin kilosu 9 lira.

Manavlar yangın yeri
05-08-2022 12:36
Gaziantep

MEVSİMSEL MEYVE VE SEBZELERDE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR

Dövizde yaşanan hareketliliğin neredeyse sona ermesine rağmen marketlerdeki tüm ürünlere gelen  zamların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşın gözü ise pazarlardaki sebze meyve fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Meyve fiyatları ile ilgili konuşan esnaf ise fiyatlarda geçen yıla göre yüzde yüzlük bir artış yaşandığını, ilerleyen süreçte de fiyatların düşmesini  beklemediklerini söyledi. Sezonluk sebze ve meyveler raflarda yerini aldı. Fakat bu yıl geçen yıllardan farklı olarak sofralarda kendine yer bulan gıdaların fiyatları tüketicinin cebini zorluyor. Bunda, kurdaki artışa bağlı olarak çiftçinin başlıca maliyet kalemlerinden mazot ve gübrenin fiyatının yükselmesi etkili oldu. Ayrıca, geçen yılki üretim adedinin yüksek olması neticesinde mahsulünü ucuza satan çiftçinin, bu yıl aynı ürünleri ekmemesi de bazı gıdalarda hem talebi hem de fiyatı artırdı. Şiddetli yağışlar ve dolu gibi olumsuz hava şartları ile gıda hastalıklarının da, fiyat artışının diğer etkenleri olduğu belirtiliyor.

Fiyatlardaki yükseliş dün gündeme getirdiğimiz gibi sadece patates ve soğan ile de sınırlı değil. Temel sebze ve meyvelerin neredeyse hepsinde bir yıllık fiyat değişimleri göze çarpıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler