USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kredi Kartları Alarm Veriyor!

Vatandaşın kredi kartı borcu rekor kırıyor. Geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1,2 trilyon TL’ye yükselen bireysel kredi kartı borçlarına karşı bankacılardan uyarılar peş peşe geliyor. Sektör kaynakları kredi kartlarına yönelik faiz, limit veya taksitte sınırlama bekliyor.

Kredi Kartları Alarm Veriyor!
11-02-2024 04:31

TCMB başkanlığı görevinin ilk haftalarında olan Fatih Karahan, aralık ayında kredi kartı harcamalarında bir yükseliş yaşandığını , bunun geçici olup olmadığının henüz net olmadığını ifade etti. Asgari ücret artışının beklendiğini ve bu nedenle bazı harcamaların öne çekilmiş olabileceğini belirten Karahan, bunun yanı sıra kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini vurguladı.

Geçen Yıla Göre Artış

Kredi kartı harcamaları geçen yıl 2,5 katına çıkmıştı. Bu artış, bankacıların da dikkatini çekmiş ve tedbir alınması gerektiği yönünde uyarılara neden olmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Sinyaller

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartı borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceğinin mesajını vermişti. Bu yeni düzenlemenin, kredi kartı limitleri ve taksit sayılarına yönelik olabileceği düşünülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler