USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

KATODER'in Liderliğinde Gaziantep’te Kadın Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği Çağrısı Yaptı

Gaziantep'in kadın sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren KATODER'in başkanı Sabiha GÜL DOĞAN, Gaziantep İli Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı'nın ev sahipliğini üstlenerek, katılımcılarına ilham veren bir liderlik sergiledi.  

KATODER'in Liderliğinde Gaziantep’te Kadın Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği Çağrısı Yaptı
03-03-2024 17:28

Gaziantep KATODER  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., işbirliğinde 3.sünün düzenlendiği  “Gaziantep İli Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı” çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin katılımıyla, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsün de gerçekleşti.

Gaziantep'in kadın sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren KATODER'in başkanı Sabiha GÜL DOĞAN, Gaziantep İli Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı'nın ev sahipliğini üstlenerek, katılımcılarına ilham veren bir liderlik sergiledi.  Doğan, açılış konuşmasında sadece Gaziantep'in değil, genel olarak Türkiye'nin kadınların toplumsal ve kamusal alandaki önemini vurgulayarak, kadınların kentin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlaması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, kadınların toplumda daha fazla söz sahibi olması ve haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, STK'lar arasında işbirliği ve dayanışma çağrısı yaptı. Sabiha GÜL DOĞAN'ın liderliğindeki bu önemli etkinlik, Gaziantep'in kadınların güçlenmesi ve toplumsal katılımının artması yolunda atılan önemli bir adım olarak dikkat çekti.

DÜNYA ÜZERİNDE HERŞEY KADININ ESERİDİR

 Gazikültür A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar  yaptığı konuşmada; “Hepimizin bildiği gibi Orta Asya’da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. Kadının toplumda saygın bir yeri vardır. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Her türlü sportif aktivitelere ve savaşlara katılırlardı. Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ Bence de erkeği doğuran ve yetiştiren kadının; Bilinçli, eğitimli, haklarını bilen ve savunan, deneyimlerini pozitif yönde kullanan ve öğreten, tecrübeli, hem kız hem erkek çocuğuna örnek olması toplumun sağlıklı olmasıyla eşdeğerdir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Zehra Ünal da STK temsilcileriyle buluşmanın heyecanını dile getirerek ”  “Gaziantep kadim bir şehir. Geçmişten geleceğe belli ki kadınların inşa ettiği çok güzel bir yapı var. Her zaman destekçiler. Asla ötekileştirme ya da farklı görüşlerin bir araya gelmeme durumu yok. Gaziantep Modeli kadın STK’lar ve sosyal yapıda aktif durumda “dedi.

DÜNYANIN YARISI KADIN NÜFUSUDUR

, Kadın Aile Eğitime Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Kübra Çinkılıç  'Cennet Anaların Ayakları Altındadır' diyen bir medeniyetten gelen ülkemiz kadınları bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren, geleceğe ilişkin en büyük güvencelerimizdendir. Gerek aile içinde, gerek sosyal hayatta birlikte hareket ederek hem kendimizi, hem toplumumuzu iyiye, güzele götürmenin haklı onurunu yaşayıp, paylaşmalıyız." dedi.

Programın son kısmında ise Gaziantep kadın sivil toplum kuruluş amaçları, hedef ve beklentileri konulu oturuma geçildi. Oturumda sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurumlarının tanıtımlarını yaparak hedef ve beklentilerini dile getirdi.

PROGRAMA KATILAN KADIN STK BAŞKANLARI;

Anadolu Genç Derneği Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülşen FİDAN

Bem Bir Sen Başkanı Seçil ÖZSÖYLER

Diyanet Sen (Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası)  Meryem EVRAN

Elektrik Mühendisleri ODA Başkanı İslim ARIKAN

GAGİKAD (Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği)  Genel Sekreter Melis SÖKÜCÜ

Gazişehir İnsanı Yardımlaşma Derneği Esra GÖÇKÜN

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine SIRAKAYA

İyilik Sizsiniz Derneği Kadın Kolları Başkanı Yonca OLTAY

KAGEM (Kadın ve Aile Gençlik Merkezi) Başkanı Fazilet KILIÇ

KATODER(Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği) Kadın ve Aile Komisyon Başkanı Emine GÜLER

KIZILAY Kadın Kolları Başkanı Demet BAĞLI

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) Kadın Kolları Başkanı Sema Torun Erkülah

ÖNDER Gençlik Kolları başkanı Rabia MAZLUM

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı)  Kadın ve Aile Koordinatörü Kübra AÇIK

Veteriner Hekimler ODA Başkanı Meltem PERİ

Yeni Dünya Vakfı Kadı Kolları Başkanı Zehra AYKURT

YÜKLED (Yüksek Teknoloji Eğitim ve Ekonomi Derneği)  Başkanı Nalan KURT

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler