USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Başarılı Kadın Sporcular ve Yöneticiler Sergisi Gaziantep’te Açıldı

Gaziantep'in spor ve sosyal hayatına önemli katkılar sağlayan isimlerden biri olan Mezine Sırakaya, Şehit Kamil Sanat Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında dikkatleri üzerine çekti. Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği'nin başkanı olarak tanınan Sırakaya, sergiye katılanlar arasında özellikle kadınların spor alanındaki rolünü ve başarılarını vurgulayan konuşmasıyla ön plana çıktı.

Başarılı Kadın Sporcular ve Yöneticiler Sergisi Gaziantep’te Açıldı
01-03-2024 22:12

Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği tarafından düzenlenen “Kadın ve Spor” konulu sergi yoğun ilgi gördü.
Gaziantep’in yetiştirdiği başarılı kadın sporcular ve yöneticilerin hayat hikayelerinin yer aldığı sergi spor ve siyaset dünyasını bir araya getirdi.


Şehit Kamil Sanat Merkezi’nde açılan sergiye  Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, Yeniden Refah Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şükrü Yılmaz, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sedat Yıldız, Saadet Partisi Şehitkamil Adayı Hayri Kamalı, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, KATODER Başkanı Sabiha Doğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayşe Teymur, AK Parti Şehitkamil Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Kadın Futbol takımları ve yöneticileri, kadın sporcular, Gazişehir Kadın Taraftarlar yönetimi ve üyeleri, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.


“HER KADEMEDE KADINLARA DAHA FAZLA YER VERİLMESİ GEREKİYOR”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; nüfusumuzun yüzde ellisi bayan olduğuna göre her kademede bayanlara yer verilmesi gerektiğini söyledi. Fadıloğlu; “Şehitkamil Belediyesi olarak mevcut meclisimizde beş bayan arkadaşımız var, yeni dönemde seçilebilecek yerde altı tane kadın adayımız var. Bundan sonraki süreçte, sporun yanında, her kademede kadınlarımızın yanında olacağımıza söz veriyorum. Organizasyondan dolayı Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğine teşekkür ediyorum” dedi.


“AMATÖR SPOR KULÜPLERİ SPORUN CAN DAMARIDIR”
Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir yaptığı konuşmada “GAKATAD Başkanı Mezine Sırakaya’ya ve organizasyonda emeği geçenlere, Amatör Spor Kulüplerine her zaman destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti. Gözegir; “Amatörler sporun can damarıdır. Gaziantep’te başkanlarımızın amatöre verdiği destek ile sağladığı imkan ve olanakları anlatmaya gerek yok. Ben buradan spor şehri Gaziantep’e katkıda bulunan, spor adına taşı taş üstüne koyan spor gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.


“TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTIK”
Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine Sırakaya; 2018 yılında kurulan Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğinin çok büyük mesafeler kat ettiğini, Türkiye genelinde bir ilke imza attıklarını söyledi. İlklerin şehri Gaziantep’te böyle bir dernekle faaliyet göstermekten dolayı gurur duyduklarını belirten Sırakaya; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve desteğini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.


“KADINLARA VİP MAÇ İZLEME İMKANI SUNAN BAŞKANIMIZ FATMA ŞAHİN’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
2018 yılından itibaren takım ve branş ayrımı yapmadan tüm müsabakalara katılmaya çalıştık. Tribünlerde yerimizi aldık. Erkeklerin tribünlere gelirken aileleriyle birlikte gelmesini teşvik ederek, müsabakalarda aile ortamı oluşturmaya çalıştık. Bu anlamda yaklaşık 3 sezon boyunca kadınlara ücretsiz VİP maç izleme imkanı sunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. 


“GAZİANTEP’TEN DÜNYAYA SPORCU TRANSFER EDİYORUZ”
Sırakaya; “Gaziantep, kadın sporuna ve özellikle de kadın futboluna çok önem veriyor. Futbol alanında son yıllarda alınan başarılar, transferler bunun bir göstergesi. Dünyaya kadın futbolcu transfer eden şehiriz.  Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği olarak kızlarımızın arkasındayız, her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Spora ve sporcuya emeği geçen, spora gönül veren hocalarımıza minnettarız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı uzun ve meşakkatli bir yolda azim ve kararlılıkla koşarak ZAFER’e ulaşmaktır. Bizi kırmayıp bugün bu güzel organizasyona katılım sağlayan siz değerli dostlara çok teşekkür ediyorum.  Bizim sesimiz olan kıymetli meslektaşlarım basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler