USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

YEİP İşbirliğiyle Kadın Muhtar Adayları Gaziantep Kent Konseyinde Buluştu

Gaziantep'te, Yerel Eşitlik İzleme Platformu (YEİP) ve Kent Konseyi Fırsat Eşitliği Komisyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen kadın muhtar adaylarıyla tanışma programı, kent konseyi üyeleri ve STK temsilcileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

YEİP İşbirliğiyle Kadın Muhtar Adayları Gaziantep Kent Konseyinde Buluştu
29-02-2024 00:33

Gaziantep  Yerel Eşitlik İzleme Platformu (YEİP) ve Kent Konseyi Fırsat Eşitliği Komisyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen kadın muhtar adaylarıyla tanışma programı  yoğun katılımın gerçekleştiği bir programla  kent konseyi üyeleri ve STK temsilcilerine tanıtıldı. Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclis Üyeleri, düzenlemiş oldukları yerel yönetimler ve kadın muhtar adayları tanışma toplantısında  kadın adayların destekçisi olduklarını bildirdiler.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Emine Aybüken Yıldırım açılış konuşmasını yaparak, kadının siyasette karşılaştığı zorluklar ve mücadelelerden bahsederek siyasi deneyimleriyle muhtar adaylarına tavsiyelerde  bulundu. Kadınların karar alma mekanizmalarında aktif katılım oranını artırmayı amaçlayan Kadın Meclisi olarak tüm kadın adaylarımızı desteklediğimizi bildirmek isteriz, diyerek adaylara başarılar diledi.

Kent Konseyi Genel Başkanı Dr.Samet Bayrak’ta siyasette daha çok kadın kotası görmek istediklerini belirterek; kadınlar, dünyanın da emeğin de yarısıdır. Ülkemizde maalesef, kadınlara çok fazla temsil hakkı verilmiyor. Bunu istatistiklerde de sokağa çıktığımız da siyaset alanında da görüyoruz. Kadının her türlü zorluklarla baş edebileceği yönünde bilgilendirmelerde bulunarak adaylara başarılar diledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi  Başkanı Ayşe Teymur’da  kadın muhtar adaylarını görmekten mutluluk duyduklarını belirterek , yerel demokrasinin sağlanması adına muhtarlık teşkilatının çok önemli bir rol üstlendiğini ifade etti .”31 Mart Yerel Seçimlerinde muhtar olmak üzere yola çıkan tüm kadın arkadaşlarımızı tebrik ederek,  sergilemiş oldukları özgüven ve kararlılıktan dolayı potansiyel kadın adaylara da cesaret verip örnek olacağından kendilerini takdir edip başarılar diliyoruz.”dedi

MUHTAR ADAYLARI TANITIM KONUŞMASI YAPTILAR

Oldukça yoğun kadın muhtar adayının katıldığı toplantı da adaylar söz alarak kendilerini tanıtıp, seçildikleri halinde gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden ve mahallelerinin sorunlarından bahsettiler. Muhtar adayları, muhtarlık işinin gönül işi olduğunu söyleyerek;

“Bizim burada yapmamız gereken insanlarla iç içe olmak, insanların sorunlarını dinlemek, gerekirse her sokakta bir temsilci seçmek. Örneğin sokaklarımızla ilgili çok sorunlarımız var, onları ele alıp birlikte çalışmalıyız. Muhtarlığın sadece adı olmamalı. Mesela kadınların evde yaptıkları işleri, ördüğü örgüleri, resimleri ile sergiler açmak, gençlerle, yaşlılarla bir araya gelip sorunlarını konuşmak için ve muhtarlığı sadece ikametgâh alma yeri olmaktan çıkarmak.

Aralarında mahallelerinde esnaflık yapanlarda;  “uzun yıllardan  beri aynı sokaktayım, esnaflık yapıyorum ve insanların muhtarlıktan talep edebilecekleri birçok şeyi bilmediklerini fark ediyorum. Birlikte cidden çok güzel projeler yapılabilir.” Görüştüğümüz insanlar “muhtar ne yapar?” diye karşımıza çıkıyor. Ben muhtarın birçok şey yapabileceğini ama bunların istenmesi gerektiğini söylüyorum insanlara. Yani yol, elektrik, aydınlatma ile ilgilenmek zaten muhtarın görevi. Ama muhtarlar vatandaşa belediyenin numarasını veriyor, siz arayın diyor. Bu yanlış. Vatandaş aradığında bir haftada yapılacaksa muhtarın aramasıyla 1-2 saate yapılır. Bunun dışında afet toplanma yerlerinin belirlenmesi ve mahalle sakinlerine bunların bildirilmesi gerekiyor muhakkak ki. Yine belediyenin ücretsiz kursları, seminerleri var ama mahallelinin haberleri yok, çünkü bildirilmiyor. Bunları muhtarın yapması gerekiyor çünkü muhtar nedir, mahalle ile ilgilenen kişidir. Görevine dair algı kısıtlı olduğu için halkımız da gidip talep edemiyor, soramıyor. Ülkemizde maalesef, kadınlara çok fazla temsil hakkı verilmiyor. Bunu istatistiklerde de sokağa çıktığımız da siyaset alanında da görüyoruz. ‘Erkekler neden her yerde?’ diye hiç sormazken “muhtarlık kadına mı kaldı?” gibi tepki veren bir azınlıkla da karşılaşıyoruz. Ancak sevindirici bir gelişme olarak, kadınlar ve gençler tarafından çok fazla destek aldığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Sokakta gördüğümüz kadarıyla bir kadın bir kadına ihtiyacını çok daha rahat söylüyor.

Kadınlar yaşamın her alanında zaten var, biz bunu niye başka alanlara da taşımayalım. Ya da evinde olan kadını niye söz ve kararlarımıza ortak etmeyelim, bizim amacımız bu. Kadının yaşamın her alanındaki varlığını görünür kılmak, sözünü yükseltmek ve dinlenmesine vesile olmak amacımız.

Kadın Muhtar Adaylarını Tanıttılar

   Kent Konseyi Kadın Meclis Üyeleri toplantının devamında kadın muhtar adaylarını tanıtarak başarılar diledi. Kadın Muhtar adaylarının isimleri şöyle;

 

İsim-Soyisim

 

Mahalle

Hatice Altınbüken

 

Abdülhamithan

Halime Denek

 

Akkent

Zahide Bilgin

 

Alparslan

Fatma Burçin Uçar

 

Atatürk

Hilal Sibel Karataş

 

Atatürk

Sibel Karayel

 

Barış

Eda Erdem

 

Batıkent

Sevgi Tağa Oğlak

 

Batıkent

Sena Sayar

 

Batıkent

Songül savcılı

 

Beyazlar

Hale Bozan

 

Bülbülzade

Oya Yazgan

 

Değirmiçem

Zehra Mert

 

Deniz

Zeynep Oğuz

 

Dumlupınar

Nuray Dağcı

 

Gaziler

Zehranur Köşker

 

Gaziler

Meltem Tebir

 

Gazitepe

Ufuk Şimşek

 

Gümüştekin

Hatice Hortoğlu

 

Güneykent

Şükran Hanım

 

Güvenevler

Nilifer Baykara

 

Güvenevler

Emine Boztepe

 

İbrahimli

Zeynep Sezer

 

İncilikaya

Filiz Güngördü

 

Karataş

Bilnur Aslan

 

Kayaönü

Siret Doğan

 

Kolejtepe

Tuğba Demir

 

Konak

Filiz Yeşilyurt

 

Kuzey Karacaören

Saniye Bozgeyik

 

Mavikent

Emine Çolaklar

 

Mücahitler

Fatma Tavşanoğlu

 

Nuripazarbaşı

Aygül Söker

 

Osmangazi

Didem Kalkan

 

Pancarlı

Pembe Boyraz

 

Sarıgüllük

Yurdagül Ülkü

 

Şahintepe

Gülnaz Karalar

 

Yeşilyurt

Yeşim Aylin Köroğlu  

Yeşilyurt  

Filiz Özoğlu

 

Şahintepe

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler