USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

KALİTELİ MALZEME LEZZETLİ ÜRÜN!

KALİTELİ MALZEME LEZZETLİ ÜRÜN!
12-06-2022 12:52
Gaziantep

Kalitesiyle, doğallığıyla Gaziantep’e anne eli değmiş tadında lezzetler sunan, cesur bir kadın girişimcimiz GÜZİN SURAN LEZZET MİMARI’ nın sahibi Güzin Hanım ile HAKİMİYET okurları için çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Her satırı emek kokan, mücadele kokan ama aynı zaman da da cesaret kokan röportajımızda bizler bu muhteşem mücadeleye hayran kaldık.

Güzin Hanım’ın  girişimci adayı kadınlarımıza mesajı;

“Cesur olun. İsterseniz başaramayacağınız iş yok.Kendi işini yapmak isteyen, kendini özgür hissetmek isteyen, kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen bütün kadınlarımız; çekinmeden  iş hayatına dahil olun. Hayalleriniz gerçek olsun. Gayeniz sadece para kazanmak olmasın. Çalışırken bir yandan da meslek sahibi olun.”

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Güzin Suran.” Güzin Suran Lezzet Mimarı” nın işletmecisiyim.
1977 Almanya doğumluyum. Gurbetçi bir ailenin kızıyım. Gaziantep’in yerli ailelerindeniz. Ailemin  zamanla kesin dönüş yapmasıyla ilkokul hayatıma burada başladım.1993 yılında da evlendim. İkisi oğlan biri kız üç çocuk annesiyim. Sonrasında 2009 ‘da eşimden ayrıldım ve çocuklarıma bakabilmek için çevremin de desteğiyle pasta işine giriştim. Önceleri evde siparişle pastalar yapıyordum.2017’ ye kadar bu şekilde devam ettikten sonra iki yıl kadar bir ara vererek, kızımın eğitimi için Çanakkale’ye taşındım. Sonrasında yine Gaziantep’e dönüş sürecim olunca bu sefer pastane açarak işime devam etmek istedim. Bir risk alıp pandemi sürecinde büyük oğlumla birlikte Güzin Suran Lezzet Mimarı’nı açtım. Her gün çeşitlerimize yenilikler katarak,işlerimiz de memnuniyeti birinci sıraya koyarak ekibimle çalışmaya devam ediyorum.

Evde pasta yapımı ve pastane kültürü giderek yaygınlaşıyor. Sizin diğer işletmelerden farkınız nedir?

Benim farkındalığım, pastane konseptinde de ev pastası kalitesinden kesinlikle ödün vermeden  aynı çizgide devam ettirmek. Biz müşterilerimize, hani anne pastası denilen türden ev kalitesinde ürünler sunuyoruz. Evde kaliteye, malzemeye nasıl dikkat ederek ürünler yapıyorsam, işletmemde de aynı titizlik ve hassasiyetle devam ediyorum. Hiç bir koruyucu katkı maddesi kullanmadan ilk günkü özenimi sürdürüyorum. Uzun yıllardır bizi tercih eden müşterilerimiz de beğeni ve takdirleri bizim için çok önemli.

“Kalitemiz ilk günkü gibi..”

Müşterilerimin çoğu da zaten ilk günden itibaren kaliteden ödün vermeden devam etmemizden dolayı bizi tercih ediyorlar. Ve sürekli de bunun memnuniyetini dile getiriyorlar. Tatlarımızla yeni tanışanlarda beğeni ve takdirlerini bizlerle paylaşıyorlar. Buda bizi çok mutlu ediyor.

Glutensiz ürün satışlarında bir artış görüyoruz. Özellikle bazı pastanelerde bununla ilgili stantlar var. Sizin bununla ilgili çalışmanız var mı?

Glutensiz siparişleri alamıyorum. Çünkü glutensiz ürünler için apayrı bir mutfak ortamınızın olması gerekiyor. Gelen talepler doğrultusunda da özellikle araştırmasını yaptım. Sanıldığı kadar kolay da değil. Altını çizerek belirtiyorum ki öncelikle normal unla çalışılan bir mutfak kesinlikle olmaması lazım. Hatta fırınının dahi ayrı olması gerekiyor. Özellikle çölyak hastalığı olanlar için daha özenli bir titizlik ortamı sağlanması lazım. Gluten rahatsızlığı ayrı bir olay çölyak hastalığı tamamen ayrı bir olay.Çölyak çok daha büyük bir rahatsızlık. Çok daha fazla dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü çölyak hastalığı olanlar size güvenip glutensiz ürünü satın alabiliyor. Bu nedenle çok hassas davranılması gerektiğinden insan sağlığının her şeyden daha ön planda olduğunu da bilerek gerçek fiziki şartları oluşturmadan böyle bir üretime girmeyi düşünemem.

Kadın girişimci olarak destek alabiliyor musunuz?

KOSGEB den destek alarak iş yerimi devraldım. Çevremden, arkadaşlarımdan destek alıyorum. Onun dışında herhangi bir kurumdan toplu sipariş olarak bir destek alamıyoruz. Organizasyonlarda da çok nadir yer alabiliyorum. Çünkü ürünlerimde yüksek kaliteyi yakaladım. Maliyet düşürerek çoklu alımlarda güvenilirliğimden ve kalitemden ödün vermek istemiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum.

Ürünlerinizi pazarlarken en hassas olduğunuz noktalar nelerdir?

Ben öncelikle ürünlerimin taze olmasına çok dikkat ediyorum. Ve çabuk tüketiliyor olmasını tercih ediyorum. Bu nedenle stoklama yapmıyorum. Stoklamak ve bekletmek bana göre doğru olmuyor. Zaten bir süre sonra ürününde tadı değişiyor. Gelen müşterilerim ürün istediklerinde mutlaka ön sipariş alırım. Difriz de bekletip stoklamayı tercih etmiyorum. Biz de her şey tıpkı evlerimizde olduğu gibi; Taze, doğal ve güvenilir malzeme..

Lezzetli ve taze pastalarınızdan sonra Gazianteplilere ne gibi sürprizleriniz olacak?

Bundan sonraki aşamalarımızda yine müşterilerimizin ısrarlı talepleri doğrultusunda salata ve yemek tarzı bir yer açmak olacaktır. Şuan askerde olan oğlum geldiğinde farklı konseptte yine müşterilerimizin talepleri doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceğiz. Daha hafif tarzda değişik yemekler, özel lezzetler, farklı salatalar, İtalyan tarzı  farklı ev makarnaları gibi. Şimdilik bu kadar ip ucu vereceğim sizlere. İnanıyorum ki pasta ve böreklerimizde yakaladığınız lezzet ve kaliteyi yemeklerimizde de bulabileceksiniz.

Tarifleriniz size özel midir? Bir gurbetçi de olarak farklı lezzet çeşitleriniz oluyor mu?

Yeni başladığım dönemlerde çok zor bulunan malzemeler vardı. Şuan her markette aradığınız her türlü malzemeye erişebiliyorsunuz. Hatta dünya mutfağına ait çeşitler bile bulmak mümkün. Benim mutfağımda çeşitlilik olarak lezzetli orjinal Alman pastalarından tatmakta mümkün. Tariflerime gelince ben genelde çok tarife bağlı kalmayıp, deneme yanılma yöntemiyle kendime özgü ürünler çıkarıyorum. Tarifi tamamen bana özel çok rağbet gören pastalarım var. Gelip tatmanızı öneririm.

En favori ürününüz hangisi?

En sevilen favori ürünüm ki en çabuk biten pastam da odur; Bademli pasta. Tattığınızda badem yediğinizi çok anlamıyorsunuz. Çok ama çok özel bir lezzettir.

“Ballı bademci “

Alman pastalarında “ara ısırık” ta denilen türü file badem denilen bir çeşitle yapılır. Biz aynı olmasın diye farklı badem kullanarak özel bir tarif kullanarak kendi lezzetlerimizi oluşturuyoruz. Beni tanıtırken de ballı bademci pastacı olarak tanıtırlar.

Malzemelerinizi nereden alıyorsunuz?

Toptancılardan, marketlerden tedarik ediyoruz. Ama taze ve güvenilir markalar olmasına özen gösteriyoruz. Köy tereyağı kullandığını iddia edenler bana çok inandırıcı gelmiyor. Çünkü pastacılıkta kıvam ve tuttura bilirlik çok önemlidir. Bunun için de aynı oranın birebir olması ve bunu farklı yerlerden elde etmeniz çok zordur.

Okurlarımıza mesajınız var mı?

Kadın isterse her şeyi başarır. Yeter ki daima önüne baksın. Arkadaki kapalı kapıya asla dönüp bakmasın. Çünkü hep arkadaki kapalı kapıya bakanlar önlerinde açılmış olan yeni kapıları göremezler. Gerekli olan birazcık cesarettir. Ben bu işe başlarken endişelerimi bir kenara bırakıp, gücümle, inancımla yola çıktım. Korkularımız önümüzdeki en büyük engeldir. Bunu da kırmak bizlerin elindedir. Engelleri avantaja çevirin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler