Gaziantep'te öğlen saatlerinde etkisini arttıran ve kesintisiz devam eden kar yağışı tipi ile birlikte etkili oldu. Kentte akşam saatlerinde mesai bitiminde yollar tamamen kilitlendi. Yolları kapatan kar nedeniyle yolcu otobüsleri, minibüsleri ve tramvaylarında aralarında bulunduğu binlerce araç yollarda kaldı. Araçlarda bulunan on binlerce kişi ise çok kısa mesafelere bile araçlarla yaptıkları saatler süren yolculuğun ardından yine saatlerce yol yürüyerek, ulaşabildi. Yollarda kayan araçlar nedeniyle uzun süreli trafik keşmekeşinin yaşandığı kentte, normalde yaklaşık 10 dakika süren yolculuklar bile 4-5 saat sürdü. Toplu taşıma araçlarında ve özel araçlala seyir eden başta kadın, çocuk ve ihtiyarlar olmak üzere on binlerce kişi, kar, tipi nedeniyle kapanan yollardaki araçlarda saatlerce mahsur kaldı. Onlarca kilometrelik araç konvoylarının oluştuğu yollarda saatler süren bekleyişin ardından vatandaşlar, soğuk ve tipiye rağmen saatlerce yürüyerek evlerine gitti.
Toplu taşıma araçları ile evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, zaman zaman kara saplanan otobüsleri iterek,kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının yetersizliğinden yakınarak, yetkililere tepki gösterdi.
SON DAKİKA
Gaziantep'i kar vurdu
Gaziantep'te etkili olan kar çileye dönüştü. Kar ve tipi nedeniyle araçlar yollarda, vatandaşlar ise araçlarda saatlerce mahsur kaldı.
Kilis’te Küçükbaş Hayvan Islahı İçin Sahada Çalışma
www.kiliskenthaber.com
AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak
www.gazikent27.com
Hatip Çelik: Kazanan Mardin oldu
www.mardinsoz.com
Kuşadası'ndaki yangından sevindiren haber! Vali Varol'dan ilk açıklama
www.zeybekhaber.com
Şanlıurfa'da düzenlenen TEKNOFEST'i 1 milyon 300 bin kişi ziyaret etti
www.haberyenisoz.com
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN "ÖMER MUHTAR VE DİRENİŞ HAREKETİ" KONFERANSI
www.eshahaber.com.tr











Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir