USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te Sokak Hayvanları İçin Umut Kampanyası

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, sokakta ve barınakta yaşayan evcil hayvanların sahiplenilmesi için anlamlı bir kampanya başlattı. "Sahiplen Çözüm Ol" sloganıyla hayata geçirilen bu kampanya, hayvanseverleri harekete geçirerek sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamayı hedefliyor.

Gaziantep'te Sokak Hayvanları İçin Umut Kampanyası
04-06-2024 21:45

Oda Başkanı Meltem Peri, en az bin evcil hayvanın sahiplendirilmesi amacıyla başlatılan bu kampanyanın Gaziantep modelinin Türkiye genelinde örnek olabileceğini vurguladı.

"Sorun Giderek Büyüyor"

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri, Türkiye’de sokakta yaşayan çok sayıda sahipsiz kedi ve köpeğin varlığına dikkat çekerek, "Gaziantep’te de bu sayı oldukça yüksek. Mevcut barınaklarda bu canlılar rehabilite edilerek sahiplendiriliyor. Bu konuda özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ancak yerel yönetimlerin çabalarına ve yeni yasal düzenlemelere rağmen sokak hayvanları gündemimizden düşmüyor. Bu nedenle bireysel olarak barınaklardan hayvan sahiplenerek bu sorunu çözmek adına tüm duyarlı insanlarımızın elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

"Sahiplen Örnek Ol, Çözüme Bir Halka Eklensin"

Başkan Peri, Gaziantep genelinde "Sahiplen Çözüm Ol" sloganıyla başlatılan kampanyanın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. Peri, "Bugüne kadar, caydırıcı sert cezalar, barınak kapasitelerinin artırılması, kısırlaştırma, çip takma ve hayvan sahiplerinin eğitimi gibi farklı yöntemler uygulandı ancak bu tedbirler kalıcı çözüm olmadı. Tek çözüm, Avrupa’daki birçok ülkede olduğu gibi sokaktaki evcil hayvan sayısının düşürülmesidir. Bu da bireysel sahiplenme ile olur. Gaziantep Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, oda ve dernek başkanlarımız, sanayici ve iş adamlarımızın bu kampanyaya destek olmasını umut ediyoruz. Gaziantep’te her fabrika barınaktan bir evcil hayvan sahiplense ciddi bir yol kat edilebilir" diye konuştu.

"Evcil Hayvan Sahiplenmek, Zarar Değil Fayda Getirir"

Evcil hayvanların çoğu kez şiddet olaylarıyla gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Peri, "Elbette münferit olarak yaşanan ve insanların yaralanmasıyla sonuçlanan vakalar bizleri de üzüyor. Bu olayların azaltılması için sokaktaki hayvan sayısını düşürmemiz gerekiyor. Evcil hayvan beslemenin birçok olumlu faydası var. Olaya biraz da bu yönde bakmamız gerekiyor. Modern hayatın karmaşık ve yoğun temposu, birçok kişinin daha asosyal ve stresli bir yaşam sürmesine yol açabilir. Evcil hayvanlar daha mutlu ve keyifli bir yaşam, ruh sağlığının iyileştirilmesi ve çocuklara sorumluluk duygusunun aşılanması gibi yaşamımıza olumlu katkılar sağlayabiliyor. Bu nedenle tüm kesimlere çağrıda bulunuyoruz: Sahiplenelim, çözüm olalım" dedi.

Başkan Peri, kampanyaya destek istemek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
OTİZMİN SINIRLARINI AŞIYORUZ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler