USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Elekrik kesintilerine dikkat çekildi

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, son zamanlarda gün içerisinde belli aralıklarla saatlerce süren ve mağduriyetlere neden olan elektrik kesintilerine artık çözüm bulunmasını istedi.

Elekrik kesintilerine dikkat çekildi
19-01-2023 15:59
GAZİANTEP

Gaziantep genelinde elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, vatandaşı mağdur eden elektrik kesintilerine artık son verilmesi ve bu sorununun artık çözülmesi gerektiğini belirtti. Saatler süren elektrik kesintilerinin esnafı ve halkı mağdur ettiğine dikkat çeken HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, elektrik kesintilerinin çözümüne yönelik artık kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini ve vatandaşın mağdur olduğu bu soruna duyarsız kalınmaması çağrısında bulundu.
Yaz-kış fark etmeksizin kent genelindeki birçok mahallede yaygın elektrik kesintilerinin esnafı ve halkı mağdur ettiğine dikkat çeken Göçer, elektrik kesintileri nedeniyle birçok ev ve işyerinin gün boyunca karanlıkta kaldığına dikkat çekti. Elektrik kesintilerinin her kesimi ciddi manada mağdur ettiğini belirten Göçer, kentte her gün saatler süren plansız elektrik kesintilerine artık bir çözüm bulunması için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Elektrik kesintileri nedeniyle kentte ciddi mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çeken Göçer, özellikle de son günlerde sık sık yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintilerinin halk ile birlikte esnafı da mağdur ettiğini söyledi.


“Elektrik kesintilerine artık bir çözüm bulunmalıdır”
Göçer, şehir merkezi başta olmak üzere kent genelindeki birçok mahallede gün boyu süren elektrik kesintileri nedeniyle halkın saatlerce karanlıkta kaldığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan Gaziantep’te her gün saatler süren plansız elektrik kesintileri halkımızı canından bezdiriyor. Şehrimizin birçok mahallesinde yaşanan elektrik kesintisi sanayi şehri olan ilimizde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan esnafımız ve halkımız, saatler süren elektrik kesintilerine artık bir çözüm bulunmasını istiyor.” dedi.


“Esnaf, çaresiz bir şekilde saatlerce enerjinin gelmesini bekliyor”
Saatler süren kesintiler nedeniyle esnafın artık iş yapamadığını ifade eden Göçer, “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaten zor günler geçiren esnafımızın birde bu yönde mağdur edilmesi asla kabul edilemez. Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamalar yaşanması özellikle berber, terzi, tamirci, kasap, eczane ve iletişim sektörü gibi birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Elektrik kesintisi nedeniyle iş yapamayan esnaf, çaresiz bir şekilde saatlerce enerjinin gelmesini bekliyor. Birçok esnaf ise saatler süren elektrik kesintisinden dolayı çareyi jeneratör çalıştırmakta buluyor. Birçok esnafın saatlerce jeneratörün çalıştırması büyük gürültüye neden oluyor. Ayrıca birçok mahallede özellikle akşam saatlerine doğru veya akşam elektrik kesintisi olması ev hanımlarını ve ödevi olan öğrencilerimizi mağdur ediyor. Ev hanımlarını yemek hazırlıklarını, öğrencilerimizde ödevlerini telefon feneri ışığında yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca cihaza bağlı olan hastalarımız var. Bu hastalarımızda elektrik kesintisi nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Ayrıca, soğuk kış gecelerinde elektrik kesintileri konutların ısınma ihtiyaçlarının karşılanmasını da aksatıyor.” ifadelerini kullandı.


“Günümüz şartlarında elektrik kesintisi yaşanması ne ile izah edilebilir?”
Elektrik kesintilerinin vatandaşın her kesimini mağdur ettiğini ifade eden Göçer, “Hangi mahalleye gitsek, hangi bölgede esnafı ziyaret etsek halkımız ve esnafımız elektrrik kesintileri nedeniyle mağdur olduğunu dile getiriyor. Hemen hemen her gün elektrik dağıtım şirketinin planlı yaptığı elektrik kesintisinin dışında birçok mahallede günlük olarak kesinti yaşanıyor. Örneğin Umut, Selahaddin Eyyubi, Yeni Mahalle, 29 Ekim, Göllüce, Yukarıbayır, İstiklal ve benzeri birçok mahallede hemen hemen her gün elektrik kesintisi oluyor. Sabah akşam birçok mahallede elektriklerin kesiliyor olması, esnafımızı ve halkımızı perişan ediyor. Bu sıkıntıya artık çözüm bulunması isteniyor. 21'inci yüzyılda vatandaşımızı karanlığa, telefon feneri ışığına, muma ve jenaratöre mahkum etmek ne kadar doğru? Bu yıl kış kurak geçmesine ve ağır kış koşulları olmamasına rağmen saatler süren elektrik kesintisinin nedeni nedir? Gaziantep gibi önemli bir sanayi şehrinin sürekli elektrik kesintileri ile gündeme gelmesi rahatsızlık vermiyor mu? Teknolojinin en üst düzeye çıktığı bu dönemde bu tür problemleri konuşmamız doğru mu? Günümüz şartlarında elektrik kesintisi yaşanması ne ile izah edilebilir?” diye sordu.


“Arızalar daha hızlı giderilmeli”
Günde 2-3 defa kesilen ve her seferinde 7-8 saat süren kesintilerin hem evlerde hem de iş yerlerinde mağduriyetlere yol açmasından şikayetçi olan esnafın ve vatandaşın yetkililerden artık bu sorunu bir an önce çözmesini istediğini belirten Göçer, şunları söyledi:
“Gaziantep genelinde elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olduğunu, özellikle elektrik alt yapı sistemlerinin yetersiz olduğunu defalarca dile getirdik. Gaziantep merkezde ve neredeyse tüm ilçelerinde bir türlü giderilmeyen elektrik sorunu artık çözülmelidir. Büyük mağduriyetlere sebep olan bu sorun kalıcı olarak giderilmelidir. 21’inci yüz yılda Gaziantep gibi metropol bir kentte saatlerce elektrik kesintisi yaşanması kabul edilebilir değildir. Ne zaman sorun yaşansa vatandaşımızdan sabır göstermesi bekleniyor. Gaziantepli hemşehrilerimizin özellikle elektrik sorununa artık sabredecek gücü kalmadı. Yaz kış fark etmeden bu çile artık son bulmalıdır. Bu konuda yapılması gereken çalışmalar hızlandırılmalıdır. Elektrik kesintilerinin nedeni araştırılmalı ve sorunun çözümü için gerekli çalışmalar artırılmalıdır. Enerji için Gaziantep’e daha fazla bütçe ayrılmalı, alt yapı çalışmaları daha hızlı yapılmalıdır. İyi bir elektrik enerjisi planlaması yapılmalıdır. Arızalar daha hızlı giderilmeli, bu konuda elektrik dağıtım şirketi denetlenmelidir. Enerjinin üretim ve tüketimi için gerekli makine ve malzemenin sağlanması lazım. enerji araştırmalarına ağırlık verilmeli ve öncelik tanınmalıdır. Uzun vadeli bir merkezi plan yapılmalı ve enerji alanında ki bütün çalışmalar bu planın ana hedeflerine uygun olarak yürütülmelidir. Alt yapı çalışmaları koordineli olarak yürütülmelidir. Bu konuda kent olarak eksiğimiz ne varsa giderilmesi lazım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Alanyaspor3345-3
9Sivasspor3244-5
10Antalyaspor3242-1
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3336-13
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler