USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

EĞİTİME ÖNEMLİ YATIRIM

EĞİTİME ÖNEMLİ YATIRIM
31-10-2022 13:49
Gaziantep

Gaziantep Valiliği koordinesinde devam eden okul açılışlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Önceki dönemlerde Kültür ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik’in isminin verildiği 24 derslikli ilkokul düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa, Hüseyin Çelik’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İlçe Belediye Başkanları, İş adamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan önceki dönem Bakanlarından Hüseyin Çelik, Gaziantep’in vefayı iyi bildiğini belirterek Milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde bu kente hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bakan Çelik: Yaptığım Açılışlardan En Anlamlısı

Bugüne kadar yaptığı açılışlar içerisinde en anlamlısının Gaziantep’te isminin verildiği ve vefa örneğinin en büyük simgesi olan bu okul olduğunu söyleyen Çelik konuşmalarına şöyle devam etti.

“Milli Eğitim Bakanlığım döneminde binlerce okul açmak bana nasip oldu ancak o binlerce okul içerisinde bana bu kadar anlamlı gelen açılış ve heyecan yaşatan olmadı. Bugün tüm açılışlardan daha heyecanlı ve mutluyum. Ne yazık ki artık kadirşinaslık ve vefa toplumumuzda mercekle aranan bir şey haline geldi. Gerçekten Gaziantep’te vefa ve kadirşinaslık var. Gaziantep’e memnun geldim, memnun ayrıldım bu şehirden. 100 yıl önce düşman işgalinden kurtulduk. Değerli Valimiz geçen sene kurtuluşun 100’üncü yılı dolayısıyla 100 okul projesi başlattı. Düşmandan kurtulduk ama en büyük düşmanımız cehalettir. Cehaleti yenmediğimiz sürece dünyadaki yerimizi alamayız. Nüfus ile nüfuz aynı şey değildir. Yılların getirdiği çarpık yapılaşmasıyla yeteri kadar eğitim altyapısı yoktu. Ama bunu görüyorum ki bu şehirde inanılmaz bir eğitim çalışması var. Okul alanları çalışıyor. Görevde kaldığım süre boyunca adımın hiçbir okula verilmesine müsaade etmedim. Sayın Valimiz, valilik sürecinde kendi yaptırdığı bir okula ismini vermişse bunu yadırgarım. Ama görevinin sonrasında bu şehre bu kişinin büyük hizmetleri var denilip ismi yaşatılmak istenirse bu alkışlanır. Bazıları giderken arkasından iz bırakır bazıları ise is bırakır. Biz arkamızda iz bırakanlardan olmak istiyoruz”dedi.

Vali Davut Gül: Gaziantep’in eğitime önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

Açılışı yapılan her okula bu ülkeye önemli hizmetler etmiş bakanların isimlerinin verildiğini aktaran Vali Gül şunları kaydetti.

“Gaziantep kardeşlik ruhunun olduğu birlikte iş yapma modelinin bulunduğu bir şehir. Şehrimize hizmet eden bakanlarımızın isimlerinin yaşatılmasıyla ilgili verdiğimiz karar doğrultusunda kendilerine teklif ettik. Hüseyin Çelik bakanımız lütfedip isminin okulumuza verilmesini kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Bakanımızın gerek bakanlık döneminde gerekse Gaziantep milletvekilliği döneminde yaptığı işleri biliyoruz. Bizde bu vefa borcundan dolayı ismini okulumuzda yaşatmaya karar verdik."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, hayata geçirilen projenin fikir babası olan Vali Davut Gül’e teşekkür etti.  Vefanın çok önemli olduğunu en önemlisinin de insanlar yaşarken vefa göstermek olduğunu sözlerine ekleyen Şahin konuşmalarını şu şekilde sürdürdü.

“Biz toplum olarak bu konuda çok başarılı değiliz. Genelde insanlarımız öldükten sonra onlarla alakalı işte isimlerini veriyoruz. Ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz ama yaşarken ya sen bu memleket için çok güzel işler yaptın. Sen olduğun makama insanlık için kullandın demek için. Vefayı önce kendimiz yapmalı sonra çocuklarımıza örnek olmalı ve bunu sürdürülebilir kılmamız gerekiyor. O yüzden bugün Hüseyin Çelik bakanımızın adına verilen bu okul Hüseyin bakanımıza çok yakıştı. Bu şehrin çocuklarının geleceği için yapılan bu eserin hem şehrimize hem ilçemize, bu okulun bütün çocuklarına hayırlı uğurlu olsun diyor. Hepinizi hürmetle, saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise, Gaziantep’in her alanda olduğu gibi eğitim de her geçen büyüyen kendini yenileyen ve önemli yatırımlara imza atan bir kent olduğunu ifade ederek başarılı çalışmalarından dolayı Vali Davut Gül’e ve önceki dönem bakanlarından Hüseyin Çelik’e teşekkür ederek okulun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Çelik İlkokulu’nun açılışı okunan dualarla yapıldı. Kurdele kesim töreninin ardından Hüseyin Çelik ve beraberindekiler okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış programı sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler