USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Belediyelerimizden memnunuz”

Belediyelerin mahallelere sağlamış olduğu hizmetlerden memnun olduğunu dile getiren 75.Yıl Mahallesi muhtarı Hikmet Ercan, “Gaziantep belediyeleri sosyal belediyecilik anlayışından ödün vermeden mahallelere hizmet götürüyorlar. Hizmetlerden memnunuz” dedi

“Belediyelerimizden memnunuz”
09-12-2015 13:57
Gaziantep

Belediyelerin mahallelere sağlamış olduğu hizmetlerden memnun olduğunu dile getiren 75.Yıl Mahallesi muhtarı Hikmet Ercan, “Gaziantep belediyeleri sosyal belediyecilik anlayışından ödün vermeden mahallelere hizmet götürüyorlar. Hizmetlerden memnunuz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve 75.Yıl Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Hikmet Ercan’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta iki mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: 75.YIL

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 8 bin 700

Mahallenin seçmeni: 6 bin 171

Mahalle ve cadde sayısı: 96 Sokak ve 8 Cadde

Mahallenin muhtarı: Hikmet Ercan

75. Yıl Mahallesi’nin Mimar Sinan Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu belirten mahalle muhtarı Hikmet Ercan, “75.Yıl Mahallesi 1999 yılında Mimar Sinan Mahallesi muhtarlığı kurulmuştur. Mahallemizin nüfusu 8 bin 700, seçmen sayısı ise 6 bin 171’dir. Mahallemizde 150 hanede 750 civarında Suriyeli Mülteci ikamet ediyorlar. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimler ile mahalle muhtarı olarak seçildim. Mahallemizde 8 cadde 96 sokaktan meydana geliyor. Komşu mahallelerimiz ise Yeşilevler, Güneş, Bülbülzade, Mimar Sinan, Çağdaş ve Yeditepe mahalleleridir” dedi.

ALT YAPI SORUNLARI GİDERİLDİ

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Ercan, “Mahallemizde alt yapıya ilişkin sorunlar muhtar seçildiğim2 yıl içerisinde büyük oranda çözümlendi. Belediyemize bu noktada teşekkür ediyoruz. Yeni yerleşime açılan kısımlar haricinde mahallemizde alt yapısı sorunu olan bölge kalmadı. Mahallemizde bulunan 20 sokağın yağmurlama şebekesi yenilendi. Yeni yapılan binalarda kanalizasyon sorunu yaşanıyor bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Buralardaki kanalizasyon sorunları giderilecek. 7 nolu sokağımızda su birikmesi noktasında sıkıntılarımız vardı. Bu sorunda GASKİ tarafından giderildi” şeklinde konuştu.

YENİ YERLEŞİM NOKTALARINDAKİ ASFALT SORUNLARI GİDERİLECEK

Yeni yerleşim noktalarında asfalt sorunları olduğunu dile getiren Ercan, “Bu alanlarda GASKİ alt yapı çalışmalarını yeni bitirdiği için asfaltlama çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. Mahallemiz yeni gelişen bir mahalle olmamıza karşın mahallemizde bazı yerlerde imarsız yapılaşma söz konusu oluyor. Arsa ve ev sahiplerinin bilinçsiz yapılaşması nedeniyle mahallemizde dar sokaklar bulunuyor. 20 kadar sokağımızda imarsız yapılaşma nedeniyle doğalgaz aboneliği verilemiyor. Bu sokaklar kişinin arsasına girdiği için doğal gaz abonelikleri verilemiyor. Konuyla ilgili yetkililerden duyarlı davranmalarını ve sorunların giderilmesini bekliyoruz. 46, 37 ve 5 nolu sokaklarımızda sokaklar 5 metre genişliğinde bulunuyor. Dar sokaklarla ilgili yapılabilecek bir şey yok” dedi.

“ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINMALI”

Mahallede sık sık elektrik kesintileri yaşandığını söyleyen Ercan, “ TEDAŞ’a en çok elektrik kesintileri konusunda şikayette bulunduk. Mahalle sakinleri olarak elektrik kesintileri konusunda imza topladık. Verdiğimiz dilekçeler konusunda bizlere duyarlı davranış sergilediler. TEDAŞ müdürü gelip mahallemizde incelemelerde bulundu. Elektrik hatlarına yükseltici taktırıldı, yeni trafolar kuruldu. TEDAŞ ile ilgili Gaziantep genelinde yaşanan sorunların ilerleyen dönemlerde ortadan kalkacağını düşünüyorum. Mahallemizde bulunan elektrik hatları eski olduğu için hatların yeraltına alınması gerektiğini düşünüyorum. Böylece mahallemizdeki kötü görüntü ortadan kalkmış ve mahallemizin çehresi değişmiş olur” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DONATI ALANLARI YÖNÜNDEN ZENGİN BİR MAHALLEYİZ”

75. Yıl Mahallesi’nde bulunan sosyal donatı alanlarına ilişkin bilgiler veren Ercan, “Mahallemize Şahinbey Belediyesi tarafından Selçuklu Gençlik Merkezi’ni yaptırdı. Gençlik merkezi her alanda mahallemizde ikamet eden sakinlere hizmet sağlıyor. Gençlerimiz burada kurslar görüyor, ders çalışıyor ve sosyal faaliyetlere katılım sağlıyorlar. Mahallemiz sınırları içerisinde sağlık ocağı yer alıyor. Mahallemizdeki en önemli sorun Taziye evi oluyor. Mahallemize Taziye evi yapılmasıyla ilgili yer sorunu bulunuyordu. Gerekli tespitleri yaparak dilekçemizi verdik, şimdi dilekçemizin sonuçlanmasını bekliyoruz. Şahinbey Belediyesi vatandaşlarını düşünerek sosyal alanların yapımına büyük önem veriyor. Bu noktada belediyemizin çalışmalarından memnunuz” diye konuştu.

“EĞİTİM YÖNÜNDEN ŞANSLI BİR MAHALLEYİZ”

Mahallede okul yönünden sıkıntılar yaşanmadığını sözlerine ekleyen Ercan, “Mahallemiz okul yönünden oldukça şanslı bir yerleşim yeridir. Mahallemizde ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor. Şehit Adem Yavuz İlkokulu, Mustafa Erman Ortaokulu, Yeşilevler İMKB Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu bulunuyor. Çevre mahallelerdeki çocuklarımızda mahallemizdeki okullarda eğitimlerine devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YAŞIYORLAR”

Mahalledeki komşuluk ilişkilerine değinen Ercan, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşların yüzde 85’i birbirlerini tanıyan ailelerde oluşuyor. Bu nedenle insanlar arasında örnek komşuluk ilişkileri yaşanıyor. İnsanlar arasında büyük bir dayanışma var, mahallemizde komşuluk yönünden örnek bir mahalledir. Genel anlamda Burç Yöresi ve Kilis Musabeyli taraflarından gelen vatandaşlar mahallemizde ikamet ediyor” diye konuştu.

“OLUMSUZ OLAYLAR YAŞANMIYOR”

Asayiş olaylarına değinen Ercan, “Mahallemizde ufak tefek asayiş olayları yaşanıyor. Sıkıntılarımızı emniyet güçlerine bildiriyoruz, anında müdahale ediyorlar. Mahallede komşuluk ilişkileri iyi olduğu için mahalle sakinleri olumsuz olaylar karşısında birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyorlar. Bu nedenle olumsuz olaylar meydana gelmiyor” ifadelerine yer verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler