USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAKBAK: BÖLGESEL GELİŞMELER BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

BAKBAK: BÖLGESEL GELİŞMELER BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİMİZİN GEREĞİNİ AÇIKLAMAKTADIR

BAKBAK: BÖLGESEL GELİŞMELER BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE
20-11-2023 22:25
AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, “Dünyada yaşanan gelişmeler Büyük ve Güçlü Türkiye idealimizin gereğini çok iyi açıklamaktadır” dedi, siyasetten ekonomiye, sosyal hayattan savunmaya her alanda bağımsızlık vurgusu yaptı. 
Bakbak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Makine Sektör Kurulu’nun Gaziantep’te gerçekleştirdiği Bölgesel Üye Toplantısı’nda konuştu. 
Toplantıya makine üretimi konusunda öncülük eden Gaziantep’in köklü firmalarından Günmak Makine ev sahipliği yaptı. Toplantıda konuşan Milletvekili Bakbak, İsrail-Filistin savaşına değindi ve şunları söyledi: 
“Suriye ile başlayan süreç, Azerbaycan-Ermenistan meselesi sonra Ukrayna-Rusya savaşı ve bugün İsrail-Filistin savaşı diyeceğim ama bu savaş değil; bu İsrail’in vahşeti, bu İsrail’in katliamı. Çünkü savaş kelimesi hafif kalıyor. Bir buçuk aydır süren bu katliamda İsrail’in katlettiği 12 bine yakın Gazzelinin 3’te 2’sini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Okulları hedef alıp, hastaneleri bombalıyorlar, kuvözdeki bebekler katlediyorlar. Bu vahşete bütün dünya seyirci kalıyor. Ukrayna için pek çok ülke sesini çıkarırken burada çok ciddi bir sessizlik söz konusu. Filistin için bir tek Türkiye ses veriyor, bir tek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın sesi yükseliyor.  İşte bu yüzden Büyük ve Güçlü Türkiye için her şeyden önce refah seviyesi yüksek, tam bağımsız bir ülke olmamız gerekiyor.  
Sadece mazlum coğrafyalar için değil şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını istiyorsak yine bu topraklarda bağımsız, onurlu ve huzurlu bir yaşam istiyorsak güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Siyasetiyle, ekonomisiyle, sosyal yapısıyla askeri gücüyle, güvenliğiyle her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar. İşte bu anlayışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Tam Bağımsız Türkiye” anlayışının merkezine yerli ve milli üretimi yerleştirerek, Milli Teknoloji Hamlesini başlattık. Türkiye’nin kalkınma yolculuğundaki bu hamle ile kendi ihalarımızı, sihalarımızı, Akıncı'yı, Hürjet’i, Kızılelma’yı milli tankımızı, helikopterimizi, denizaltılarımızı, muharip uçağımızı yerli hava savunma sistemlerimizi yaptık. Türkiye’nin bir rüyası gerçekleşti; milli otomobilimiz TOGG artık yollarda. Bugüne kadar 9 binden fazla araç sahiplerine teslim edildi, yıl sonuna kadar 20 bin aracın teslimi sağlanacak.” 
Gaziantep’in bölgenin en dinamik sanayi gücüne sahip ve Türkiye'nin en çok ihracat yapan 6’ıncı ili olduğunu hatırlatan Bakbak, Gaziantep’in geçen yıl 11 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Makine sektörünü sanayileşmenin itici gücü ve üretimin temeli olarak değerlendiren Bakbak, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 “Bir ülke kendi üretim ve ürün teknolojilerine sahipse o ülke makine imalat sanayinde de öncü konumdadır. Rekabette öncü olmak istiyorsak makine sektörüne bakmalıyız. Çünkü makine sektörü tarımdan inşaata, gıdadan ulaşıma, tekstilden elektroniğe imalat sanayinin hemen hemen bütün sektörlerine girdi yaratmaktadır. Dolayısıyla üretimin başlaması, endüstrileşmesi ve sürdürülebilir olması bakımından makine sektörü kilit öneme sahiptir. Gaziantep, değirmen makineleri, halı yan sanayi makineleri, tarım makineleri, tekstil makineleri ve yedek parçaları bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Biz istiyoruz ki Gaziantep’ten başlayarak Türkiye’nin savunma sanayindeki başarı sayfalarına yenilerini ekleyelim; tarımda, sağlıkta, enerjide, finansta her alanda yeni başarı öyküleri yazalım. Bunu sanayicilerimiz, mühendislerimiz ve sizlerle birlikte başaracak, omuz omuza yapacağız.”
MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı İsmail Somalı ise makine sektör kurulunun yeni girişimlerle günden güne genişlediğini ve yatırımlarını artırdığını belirterek sektöre ilişkin verileri paylaştı. 
Somalı: “Milli gelire oranla yüzde 13,8 yeni yatırım yapılan makine sektörü 35 bin üzerindeki firma ve 400 bin kişilik istihdamı ile 2023 yılı ilk yarısında 14 milyar Dolar üzerinde ihracat gerçekleştirmiştir. 2022 yılının aynı dönemine göre ihracatını yüzde 11 arttıran makine sektörü, istihdam verimliliğini de 2022 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 7 üzerinde geliştirmiştir.”
MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu da Gaziantep sanayi ve ihracatı hakkında bilgi verdi.
Toplantının ardından Milletvekili Bakbak ile MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Yönetimi ve üyeleri Günmak Makine’yi gezdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler