USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aşıklar Şehri Paris’in Gezilecek Yerler Listesi

Aşıklar Şehri Paris’in Gezilecek Yerler Listesi
05-12-2022 06:25
Gaziantep

Fransa’nın başkenti Paris, dünyanın en turistik ve güzel şehirlerinden biridir. Romantik atmosferi ile büyüleyen şehir, Sen Nehri etrafına kurulmuştur. Avrupa’nın en popüler yerlerinden biri olan Paris, adeta bir açık hava müzesine benzetilmektedir ve bu nedenle sırt çantalı gezginler için hazırlayacağımız Paris gezilecek yerler listesi bir hayli uzundur. Hatta Paris’in ev sahipliği yaptığı birçok yapı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiştir. İşte gezi rotanızı oluşturmada size yardımcı olacak ve beklentilerinize en çok hitap eden bölgeleri ön plana çıkarmanızı sağlayacak Paris gezi rehberimiz sizlerle, şimdiden iyi tatiller!
    •    Eyfel Kulesi
Paris dendiğinde akla gelen ilk lokasyon tartışmasız Eyfel Kulesi’dir. Kule, mimar Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiştir. Mühendislik harikası olan ikonik kule, 3 farklı seyir terasına sahiptir. 324 metrelik Eyfel Kulesi, şehrin tam kalbinde yer alan konumu ile ziyaretçilerine muazzam bir manzara sunmaktadır. Kulenin tepesine çıkarak eşsiz Paris manzarasını seyre dalmak için 1.792 basamak çıkmak gerekmektedir. Şehre giden turistler bu muhteşem eserin altında romantik anlar geçirerek tatillerini fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirmektedir. Paris’in sembolü olan kule şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir.
    •    Notre Dame Katedrali
Paris’in zarafet dolu mimari yapısı Notre Dame Katedrali, şehrin en popüler mekânlarından biridir. Eyfel Kulesi’nden sonra görülmesi gereken yerlerden biri olan bu tarihi yapı, Sen Nehri kıyısındaki alana 1163-1334 yılları arasında inşa edilmiş. Katedralin yükseldiği bu alan, Keltler ve Romalılar tarafından kutsal kabul edilmektedir. Katedralin içerisinde bulunan Hz. İsa’nın dikenli tacı gibi dini açıdan değerli eşyalar yapının kültürel önemini de artırmaktadır. Katedral ziyaretinde Hazine Odası, Uçan Payandalar, Bakire Taç Kapısı, Gül Pencereler ve Batı Cephesi bölümlerine öncelik verilmesi önerilmektedir. Mimarisi ile cezbeden katedral, farklı atmosferi ile akıllardan çıkmayacak bir etki bırakmaktadır.
    •    Sacre Coeur Bazilikası
Sacre Coeur Bazilikası, yüksek kubbeleri ile büyüleyici bir yapıdır. Paris’in ihtişamlı yapıları arasında adını sıkça andırın bazilikanın etrafı geniş çim alanlarla çevrilir. Yeşillikler içerisinden ziyaretçilere göz kırpan eşsiz yapı, şehrin en yüksek 2. yeri olma özelliğine de sahiptir. Yaklaşık 500 heykele ev sahipliği yapan kilise birçok filme konu olması ile dikkat çekmektedir. Paris’in en popüler turistik yapılarından olan bazilika, ihtişamı ile şehrin birçok noktasından görülebilmektedir. Bazilikada bulunan Muhteşem İsa Mozaiği, bronz kapılar, kubbe, İsa Heykeli, Atlı Heykeller ve Kripta’nın Tonozları turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölümlerdir. Ayrıca bazilika, 19 ton ağırlığı ile dünyanın en ağır çanlarından birine sahiptir.
    •    Louvre Müzesi
Paris’te gezilecek yerler listesine eklenecek en önemli lokasyonlardan birisi Louvre Müzesi’dir. Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Louvre, Mona Lisa ve Venus de Milo gibi dünyaca ünlü sanat eserleri ile Rembrandt, Caravaggio ve Vermeer gibi ünlü sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bahçesindeki 21 metre yükseklikteki cam piramit şeklindeki anıt ile göz kamaştıran müze, sadece sanatseverleri değil her ziyaretçisini etkileyecek güzelliklere ev sahipliği yapması ile dikkat çekmektedir.
    •    Sen Nehri
Sen Nehri, 776 km uzunluğu ile dünya genelinde en çok bilinen nehirlerden birisidir. Paris ve Fransa’yı Sen Nehri üzerinde tekne ile gezmek mümkündür. Şehri ikiye bölen nehirde yapılan gezilerde birçok ünlü yapı görülebilmektedir. Nehir kenarında ayrıca kafeler, restoranlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunmaktadır. Sakin yapısı ile huzur veren nehir, kafa dinlemek isteyen turistlerin vazgeçilmez duraklarındandır.
    •    Lüksemburg Bahçesi
Paris gezisinde doğa ile iç içe olmak isteyenleri cezbedecek mekanların başında gelen Lüksemburg Bahçesi, şehrin en ünlü yeşil alanlarındandır. Ayrıca şehrin en büyük ikinci parkı olarak nitelendirilmekte ve 25 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Oldukça keyif veren bahçe, ailelerin, kitapseverlerin, koşucuların, yürüyüş meraklılarının, öğrencilerin ve aşıkların buluştuğu bir mekandır. Tam ortasında  bulunan göl ve farklı noktalarına yerleştirilmiş heykeller ile gezginlerin severek zaman geçirecekleri muazzam bir alandır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler