HAFTAYA BAKIŞ.. KENDİNE GEL GAZİANTEP!

Murat Dai

4 yıl önce

Geçtiğimiz 2 hafta bazı aksaklıklardan dolayı haftaya bakışı sizlerle buluşturamadık. Bu 2 haftada maalesef çok da olumlu gelişmeler yaşamadık. Koronavirüsle ‘mücadelemiz’ hala sürüyor.Gaziantep olarak çok üzgünüm ki salgında kötü bir noktadayız. Vaka artış hızında Türkiye'de birinci, vaka sayısında 3.sıradayız.Nüfusa göre vaka oranımız binde yirmi oranlarına kadar yükselmiş durumda. Kamu ve özel hastanelerinde tedavi için yer bulmak çok sıkıntılı, çevre illere nakiller yapılıyor, çok fazla semptom göstermeyen hastalar mecburen evde tedaviye yönlendiriliyor.

BİZ BUNU KENDİ ELİMİZLE YAPTIK

Her Pazar haftaya bakışta, Gaziantep ‘te yaşayan vatandaşların ne kadar duyarsızca davrandığını üzülerek yazdım. Hatta Sayın valimiz Davut Gül’den Gaziantep’in en yoğun caddeleri olan Gaziler, Mütercim Asım be Karagöz Caddelerinin girişlerine maske kontrol noktaları koyulması gerektiğini belirterek ricada bulundum, sesimi duyurmaya çalıştım. Vatandaşlara başta Sayın valimizin, uzmanların ve bizlerin tavsiyeleri maalesef kar etmedi ve bugün maalesef salgın çepeçevre sarmış durumda. Televizyon kanallarına en çok ceza yiyen kent olarak, hızla yükselen vaka sayılarımızla çıkmanın mahcupluğunu yaşadık ama yine akıllanmadık. Daha fazla geç olmadan kendine gel Gaziantep!

GAZİANTEP’E PANDEMİ HASTANESİ YAPILMALI MI?

Kentte artan vakalara özel ve kamu hastanelerimizde doğal olarak yetersiz kalmaya başladı, çevre illere nakiller yapılıyor. Eğer salgının seyri bir süre daha bu şekilde  yükselme grafiğinde ilerlerse ilave tedavi merkezleri elzem hale gelecektir. Aylardır kentte acaba kapanan Anatolia Hotel’in binası veya Dedeman Otel’in binası pandemi hastanesi olur mu diye tartışmalar mevcut, binaların mevcut durumu nedir, ne değildir ihtiyaca uygun mu buna bakanlık veya valilik karar verebilir veya bir sahra hastanesi kurulabilir.

BATAKLIK OPERASYONU VE EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ CENGİZ ZEYBEK

Gaziantep’te uzun yıllardan sonra büyük bir uyuşturucu operasyonu başladı ve operasyon büyük bir titizlikle, aşamalı bir şekilde devam ediyor.Gaziantep emniyeti,bizzat İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun iştirakinde güzel bir operasyon gerçekleştiriyor. Göreve geldiğinden beri uyuşturucu başta olmak üzere kaçakçılık, hırsızlık ve fuhuşa adeta savaş açan Gaziantep emniyet müdürmüz Sn. Cengiz Zeybek’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.Haftaya görüşmek üzere, hoşçakalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI