USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“Sosyal aktiviteler artırılmalı”

“Sosyal aktiviteler artırılmalı”
09-10-2019 10:13
Gaziantep

Gaziantep’te okul önlerinde kolluk kuvvetleri tarafından denetimler artarak devam ediyor. Uyuşturucuyla mücadelede polis olağanüstü çalışmalara imza atarken, çocuk ve gençlerin madde bağımlılığına bulaşmaması için mahallelerde sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleştirileceği merkezlerin kurulması isteniyor.

“SOSYAL AKTİVİTE ALANLARI ÇOCUKLARIMIZ
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR”

Bu merkezler sayesinde çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak duracağını anlatan KESK Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, bu yönde yerel ve merkezi yöneticilerin yoğun çalışma içerisine girmeleri gerektiğini anlattı. Ersönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Çocuk ve gençlerimizin yaşadığı bölgelerin tamamında gençlik merkezlerine benzer alanların oluşturulması gerekiyor. Çocuklarımız bu merkezlerde güven içerisinde sosyal aktivitelerini gerçekleştirir ve toplumda başarılı bireyler olarak eğitim yaşamlarını sürdürürler. Onların mutlu olabileceği alanların oluşturulması yerel yönetimler gibi tüm kurumların önemli görevleri arasında yer almalı.”

“CEZAİ YAPTIRIMLAR AĞIRLAŞTIRILMALI
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMALI”

Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de son yıllarda uyuşturucu ticareti yapan ve satanlara yönelik ciddi operasyonların gerçekleştirilmediğine dikkat çeken KESK Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez şu açıklamalarda bulundu;

“Büyük kentlerde uyuşturucu ticareti yapan ve satanlara yönelik ciddi operasyonlar gerçekleştiriliyor. Bu operasyonların son dönemde arttığına şahidiz. Fakat uyuşturucu ticareti yapan, satan kişilere yönelik hukuk yönünden cezai yaptırımların artırılmasını istiyoruz. Cezai yaptırımların artırılması halinde uyuşturucuyla mücadelede daha da etkin olunacağını hatırlatmak isteriz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler