USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

Siyasette hedef belli...

Siyasette hedef belli...
16-09-2015 20:16
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, meclis çalışmalarının ardından seçim bölgesinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu. Mazıcıoğlu’nun gezi ve ziyaretlerine Hakimiyet Gazetesi’nden Bülent Öner eşlik etti.

RENKLİ GÖRÜNTÜSÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Renkli görüntü ve yaşamıyla milletvekili seçildiği günden bu yana halkın arasında rahat tavırlarıyla dolaşan ender siyasetçiler arasında yer alan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, meclis çalışmaları dışında tüm zamanını seçim bölgesinde geçiriyor. Mizah anlayışı ile dikkat çeken Halil Mazıcıoğlu, Eski Saray Caddesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski Saray Caddesi’nde esnafın kendisine ilettiği yol ve kaldırım sorununa kısa sürede çözüm buldu. Belediye Başkanı Fatma Şahin’e esnafın ve vatandaşların bu konuda ki sorunlarını ileten Ak Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, yaşanan sorunların kısa sürede çözüme kavuşmasından dolayı en az esnaf ve vatandaşlar kadar memnun kaldı. Bölgeyi Hakimiyet Gazetesi’nden Bülent Öner’le gezen Mazıcıoğlu, kendisine ikram edilen çayları yudumlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, “Bakan başkanımız bakın kendisine iletilen sorunları kısa sürede çözdü” diye anlattı.

BİR ACI KAHVENİN…

Doğduğu büyüdüğü Gaziantep’te bugün vatandaşların sorunlarına çözüm yolları aradığını anlatan Mazıcıoğlu, sorun dinlemekten ve yaşanan sorunlara çözüm yolu bulmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ediyor. Eski Saray Caddesi’nde daha çocukluğundan tanıdığı arkadaşları, rahmetli babasının arkadaşlarıyla bir araya gelmekten dolayı oldukça mutlu olan Mazıcıoğlu, bir baba dostunun ikram ettiği acı kahveyi yudumlarken eskilere daldı. Çocukluk ve gençlik yıllarında ki Gaziantep’i özlediğini ifade eden Mazıcıoğlu, “Nerede o eski Antep. Özlüyoruz ama yeniden o günlere dönemiyoruz. Ne var ki Büyükşehir Belediyemiz son yıllarda Kültür Yolu Projesi ve eski yerleşim alanlarında ortaya koyduğu restore çalışmalarıyla bizlere o günleri bir nebzede olsa yaşatıyor” diye konuştu. Karşılarında çok fazla milletvekili görme şansı olmayan esnaf temsilcileri, “Ayda yılda bir vekil geliyor. Sorunlarımızı anlatalım” diye söylenirken Mazıcıoğlu ise, “Sorun dinlemeye, sorunlara çözüm yolu bulmaya geldik” diyordu.

HEDEFİ 12’DEN VURMAK…

Eski saray Caddesi’nde uğradığı bir av tüfeği satıcısı tarafından güler yüzle karşılanan Ak Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, burada eline aldığı bir tüfeği hedefe oturttu. “Hedefi 12’den vurmak lazım. Ama ben elime hayatım boyunca ilk defa silah alıyorum” diye konuşurken, av tüfeği satıcısının gülümsemesi dikkat çekti. Ak Parti iktidarının ilk gününden bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her hedefini hizmet boyutunda tutturduğunu anlatan Mazıcıoğlu, “Halkımızın bir hedefi vardı. Dünya ülkesi olma yolumda Türkiye’miz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hedefimizi tutturduk” diye konuştu. Av tüfeği bayisinde bulunan vatandaşların Mazıcıoğlu’nu destekleyen sözleri aslında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de seçimin galibinin aslında daha şimdiden belli eder gibi. Çünkü Mazıcıoğlu’nun uğradığı her yerde Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı vatandaşların ortaya koyduğu cümleler ile belli gibi.

MÜZİKLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Lise yıllarını İstanbul’da geçiren ve bu şehirde 10 yıldan fazla kalan Ak Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun müziğe olan ilgisini duyduğumda soluğu pena Müzik Kursu’nda aldık. Burada Pena Müzik Kursu’nun sahibi Niyazi Polat’la bir süre sohbet eden Mazıcıoğlu, eline aldığı bağlamayla bir-iki ezgi çaldı. İstanbul’da kaldığı dönemde kendilerine ait bir orkestra olduğunu ve bir dönemde bu orkestraya şeflik yaptığını anlatan Halil Mazıcıoğlu, müziğe olan tutkusunun daha o yıllarda arttığına dikkat çekti. Boş zamanlarında müzikle ilgilendiğini anlatan Mazıcıoğlu, boş olduğu bir dönemde Pena Müzik Kursu’ndan ders almak istediğini söyledi. Siyasi yaşamında emekli olması halinde müzikle uğraşmak istediğini anlatan Mazıcıoğlu, çaldığı eserlerle dinleyenleri mest etti.

HER TELEFONA CEVAP VERİYOR

Milletvekili seçildiği günden bu yana ilgili ilgisiz her telefona cevap verdiğini anlatan Ak Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, kendisini gecenin bir yarısı arayarak sorununu ileten vatandaşlarla bile ilgilendiğini anlatarak, “Gecenin bir yarısı cep telefonunuz çalabiliyor. Telefonun o bir ucunda sorununu anlatan vatandaşımızın sorununu dinlememek ve o soruna çözüm bulmamak gibi bir lüksünüz olamaz. Çünkü bu kentin milletvekilisiniz. Size oy versin veya vermesin herkesin sorunlarıyla ilgilenmek zorundayız. Ben bu zorunluluğu büyük bir zevkle yapıyorum. Benim gibi diğer milletvekili arkadaşlarımızda aynı şekilde davranıyorlar. İşte bu nedenle Gaziantep’te bizler ve il, ilçe yönetimlerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte biz büyük bir aileyiz. Ailemizin ne kadar büyük olduğunu şehrimize ve ülkemize yapılan hizmetlerle vatandaşlarımız görüyorlar” diye konuştu.

HALİL MAZICIOĞLU’NUN YAŞAMI

1960 yılında Gaziantep’te doğdu. İlköğrenimini Dayı Ahmet Ağa İlkokulu, ortaöğrenimini Gaziantep Koleji, Lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı.

1978 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giren Mazıcıoğlu, 1 yıl okuduktan sonra 1979 yılında Yıldız Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’ne girdi. 1983 yılında Makina Mühendisliği eğitimini tamamlayan Mazıcıoğlu, 1986 yılında aynı üniversitede Isı Proses dalında yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

Askerlik görevini; Gaziemir/İzmir’de Askeri Öğrenci olarak ve Malatya 2.Ordu Şoför Er Eğitim Alay Komutanlığında, Malatya Orduevinde Yedek Subay olarak tamamladı.

Tekstil sektöründe, inşaat müteahhitliği, doğalgaz, mühendislik hizmetleri sektörlerinde yönetici olarak faaliyette bulundu.

Halil Mazıcıoğlu, siyasi hayatına AK Parti’de başladı. AK Parti Gaziantep Teşkilatı’nın pek çok kademesinde görev alan Halil MAZICIOĞLU sırasıyla; Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı), AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı (Tanıtım ve Medya Başkanlığı), Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkan Danışmanlığı, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı (İl Sekreterliği) görevlerinde bulundu.

Milletvekilliği Görevleri: 23.Dönem ve 24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar,Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, Türkiye – Moğalistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Asıl Üyeliği, Gemi İnşa Sanayindeki iş güvenliği ve çalışma şartlarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Üyeliği, Macaristan Ulusal Ekonomi ve Bilişim Komisyonunun daveti için Macaristan’a resmi ziyaret (Nabucco projesi olmak üzere, enerji, doğalgaz,tabii kaynaklar konuları), Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar,Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi, Madencilik Sektöründeki Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Mecli Araştırması Komisyonu Üyeliği, Spor Kulüplerinin sorunları ile sporda şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Üyeliği.

Genel Merkez Görevleri: Hatay ili Danışman Milletvekili, Kahramanmaraş ili Danışman Milletvekili, Adıyaman ilinde Komisyon Üyesi İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Aday Adayları temayül yoklaması (SKM Görevlendirme), Hatay ili aday listelerinin İl ve İlçe Seçim Kurullarına verilmesine nezaret etmek ve alındı belgelerinin birer suretini Genel Merkeze getirmek için (SKM Görevlendirme), Nevşehir ili Danışman Milletvekili, Malatya ili Danışman Milletvekili, Konya ilinde Milletvekili Aday Adayları temayül yoklaması (SKM Görevlendirme), Bitlis İli Danışman Milletvekili.

Halil Mazıcıoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler