USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“GAZİANTEP TURİZM ALANINDA PATLAMA YAŞAYACAK”

“GAZİANTEP TURİZM ALANINDA PATLAMA YAŞAYACAK”
29-05-2020 10:11
Gaziantep

Normalleşme sürecine giren Gaziantep’te gözler Kültür Turizmine çevrildi. Gaziantepli Para Müzesi Sahibi Esat Kaplan, yaz aylarının başlamasıyla birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında yerli ve yabancı turistlerin Kültür Turizmi adı altında Gaziantep ve bölge illerini yoğun şekilde ziyaret edeceğine dikkat çekti.

Gaziantep’in başta gastronomi olmak üzere kültürel değerleriyle geçmiş yıllarda ziyaretçi akınına uğradığına dikkat çeken Para Müzesi Sahibi Esat Kaplan, Gaziantep Valiliğinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kentte ki turizm potansiyelinin artmasında önemli rol üstlendiğini anlattı. Gaziantep’in ören yerleri başta olmak üzere önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Kaplan, koronavirüs salgını karşısında yerli ve yabancı turistlerin bu yaz mevsiminde deniz bölgeleri yerine kültür turlarına daha çok ilgi duyacağını açıkladı.

“FATMA ŞAHİN TURİZMDE GAZİANTEP MODELİNİ ORTAYA KOYDU”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kentte turizm potansiyelini başta gastronomi olmak üzere birçok alanda ortaya koyduğunu dile getiren Para Müzesi Sahibi Esat Kaplan, yaz aylarıyla birlikte kentte turizm patlaması yaşanacağını anlattı. Koronavirüs salgını karşısında yerli ve yabancı turistlerin deniz bölgeleri yerine kültür turlarının yoğun olduğu kentleri tercih edeceğine dikkat çeken Para Müzesi Sahibi Esat Kaplan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Kültür turizminin başkenti olarak Gaziantep’i işaret edebiliriz. Gastronomi başta olmak üzere ören yerleriyle yaşadığımız bu güzel şehir, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve ekibinin önemli katkılarıyla dünyaya yayıldı. Bu yaz mevsiminde Gaziantep’e gelmesi planlanan yerli ve yabancı turist sayısında önemli bir patlama yaşanacağına adım gibi eminim. Bizler de müze işletmecileri olarak 1 Haziran itibariyle tüm hazırlıklarımızı tamamlamış ve kapılarımızı ziyaretçilerimize açmış olacağız.”

“KARKAMIŞ ANTİK KENTİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR”

“Anadolu, Suriye ve Mezopotamya arasında yer alan Karkamış antik kenti, Gaziantep bölgesinde kilit konumundadır. Karkamış, dünyaca ünlü bir antik kent olup; Karkamış ilçesi yakınında, Fırat’ın batı kıyısında, Türkiye-Suriye sınır hattı üzerinde, Yakındoğu arkeolojisinin en önemli yerleşimlerinden biri olmasıyla olağanüstü tarihi bir öneme sahiptir. Hitit İmparatorluğu’nun, M.Ö. 12.yy. başlarına doğru yıkılışını izleyen 300 yıl içinde kurulmuş olan Geç Hitit krallıklarının en güçlüsü Karkamış Krallığı’dır. Yapılan kazılar sonucunda bulunan kabartmalar, M.Ö. 1.bin başlarındaki kültürüne ışık tutmaktadır. Karkamış kabartmalarının büyük çoğunluğu bugün, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmektedir” şeklinde konuşan Para Müzesi Sahibi Esat Kaplan sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Köklü geleneği, binlerce yıllık tarihi yapıları, zengin mutfağı ve modern ile gelenekseli birleştiren kent hayatıyla Gaziantep, her göreni kendine hayran bırakan bir şehir. Gaziantep, ülkemizin en gelişmiş kentlerinden biri. Farklı kültürleri birleştiren sosyal yapısı, köklü gelenekleri, dünyaca ünlü mutfağı, tarihi yapıları, konuksever halkı ile her yıl yerli yabancı binlerce kişiyi ağırlıyor. Eğer siz de Gaziantep’e bir seyahat düşünüyorsanız doğru yerde olacağınıza inanın. Gaziantep gezinizin en keyifli durakları şüphesiz Gaziantep müzeleri olacak. Sadece ülkemizde dünyanın da sayılı müzelerinden Zeugma Mozaik Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor Gaziantep. Bunun yanı sıra Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi,Bayazhan Kent Müzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Para Müzesi de mutlaka görmenizi önerdiğimiz müzeler arasında. Gaziantep Antik Kentler ve Ören yerleri. Binlerce yıllık bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olan Gaziantep’te gezginlerin uğramadan geçmediği rotalardan Zeugma Antik Kenti sizi kendine hayran bırakacak. Ayrıca Dülük Antik Kenti, Karkamış Harabeleri, Cıncıklı Örenyeri, Dolmen Mezarları, Zincirli Örenyeri de gezebileceğiniz yerlerden. Gaziantep’in simgelerinden Gaziantep Kalesi, ve yine tarihi öneme sahip olan Araban Kalesi, Rumkale ve Tılbaşar Kalesi’ni rotanıza ekleyebilirsiniz. Araban ilçesi Hisar Köyü’ndeki Hisar Anıt Mezarı, Araban ilçesi Elif Köyü’ndeki Elif Anıt Mezarı, Araban ilçesi Hasanoğlu Köyü’ndeki Hasanoğlu Anıt Mezarı Gaziantep’te görebileceğiniz yerlerden. Gaziantep Anıt Mezarları’na gününüzün yarısını ayırabilirsiniz. Gaziantep ruhunu en yakından tanıyabileceğiniz yerle Gaziantep çarşıları. Dünyaca ünlü Bakırcılar Çarşısı’nı,Gaziantep Altın Çarşısı’nı, tarihi Zincirli Bedesten ve Kemikli Bedesten’i gezmeden Gaziantep’ten ayrılmayın. Şeyh Fethullah Hamamı, Hüseyin Paşa Hamamı, Keyvanbey Hamamı, İki Kapılı Hamam, Naib Hamamı, Nakıpoğlu Hamamı, Tabak Hamamı, Eski Hamam ve Gaziantep Pazar Hamamı Gaziantep’te günümüze ulaşabilmiş tarihi hamamlar. Dilerseniz gezi rotanıza bu yapıları da ekleyebilirsiniz. Gaziantep’te özellikle Osmanlı döneminden kalan pek çok tarihi cami var. Farklı mimari özelliklere sahip olan bu camilerdenÖmeriye Camii, Kurtuluş Cami, Ali Nacar Camii, Şeyh Fethullah Camii, Hacı Nasır Camii, Eyüpoğlu Camii, Bostancı Camii, Kabasakal Paşa Camii, Gaziantep Ahmet Çelebi Camii, Tahtani Camii, Tekke Camii, Nuri Mehmet Paşa Camii ve Hüseyin Paşa Camii gezebilecekleriniz arasında. Camilerin yanı sıra Gaziantep’te gezebileceğiniz tarihi ibadethaneler arasında kiliseler de yer alıyor. Kendirli Kilise ve Nizip Fevkani Kilisesi bu tarihi kiliseler arasında görmenizi önerdiğimiz yerleden. Tarihi Gaziantep Evleri: Gaziantep’in bir diğer simgesi de Tarihi Gaziantep Evleri. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan Gaziantep Evleri’yle şehirdeki geziniz sırasında sıkça karşılaşacaksınız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler