USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Avukatlar suç duyusunda bulundu

Avukatlar suç duyusunda bulundu
29-05-2020 10:07
Gaziantep

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Muğla'da bayram sabahı vahşice öldürülen Kahramanmaraşlı Zeynep Şenpınar, için sosyal medya hesaplarından hakarette bulunanlar hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Bektaş Şarklı savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde: “İlgili şahıslar hakkında Kişinin hatırasına hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Suçu ve suçluyu övme ve ilgili diğer suçlardan tahkikat yapılmak suretiyle cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederiz” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, sosyal medya hesabından Zeynep Şenpınar cinayetine ilişkin skandal ifadeler kullanmıştı. Milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu'nun katlettiği Zeynep Şenpınar ile ilgili olarak, paylaşımlarda bulunan Arvas, Şenpınar'ın öldürülme sebebinin kişisel yaşantısı olduğunu iddia etti. "Edep yahu" diyen Arvas, kişisel Twitter hesabından, “Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle Zeynep Şen türk benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye ayn; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi? Edep yahu” ifadelerini kullandı.

Zeynep Şenpınar, için sosyal medya hesaplarından hakarette bulunanlar hakkında Gaziantep Barosu harekete geçti. Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Zeynep Şenpınar, için sosyal medya hesaplarından hakarette bulunanlar hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şarklı savcılığa verdiği dilekçede: “Maktül Zeynep Şenpınar 24/05/2020 tarihinde Muğla ilinde katil Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilmiştir. Gün geçmiyor ki kadın cinayetlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Acılı aileler acılarını dahi paylaşamadan öldürülen kadınlarımıza ve ailesine hayat tercihleri ve yaşam tarzı ile ilgili iğrenç paylaşımlarda bulunuyorlar. Şüpheli şahıs, https://twitter.com/hamdullaharvas kullanıcı adıyla, Twitter'da ekte sunulan tweeti atarak '...Kişinin hatırasına hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Suçu ve suçluyu övme...' suçlarını içeren eylemlerde bulunmuştur. Mesaj içeriği değiştirilmeden aynı şekilde aşağıda yazılmış olup, dilekçe ekinde de sunulmuştur.
Paylaşımın içeriği;
‘…Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle #zeynepsenpinar benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye aynı özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüfmu, yoksa maksatlı yapilan bir algı yönetimimi. #EdepYahu...’
Vahşice katledilmiş bir kadının yaşadığı ilişkiyi ‘gayrimeşru’, kadını da ‘özgürlük düşkünü’ olarak tanımlayan, ölümü ve katledilmeyi meşrulaştıran, ahlak bekçiliği' kisvesi altında kadına karşı işlenen suçları mübah gören, ölümü ve öldürmeyi kadınların yaşam tarzını sorgulayarak sıradanlaştıran bir düşüncenin hukuk tarafından korunması düşünülemez.
Şüpheli Mehmet GÜLAÇTI Kahraman TV adlı Facebook haber sitesinde maktüle ilişkin haber ile ilgili paylaşımın altına; Özgür yaşamayı tercih edenler için çok güzel ders alınası bir örnek ' şeklinde paylaşımda bulunmuştur.
Şüpheli Hacı KUZHAN Kahramanmaraş Haber46 adlı Facebook haber sayfasında maktüle ilişkin paylaşımın altına ' Sen allahın emrettiği gibi değilde fütürsuzca ahlaksızca yaşamayı seçersen sonuçlarına ne olursa olsun katlanırsın' şeklinde paylaşımda bulunmuştur.

Şüpheli Mesut AZİMLİ Kahraman TV adlı Facebook haber sayfasında maktüle ilişkin haber ile ilgili paylaşımın altına ' Allah rahmet eylesin de alilesinin de payı var bu kadar geniş olmayın kardeşim ' şeklinde paylaşımda bulunmuştur.

Şüpheli Atilla ALİ ( atilla_27_46 instagram kullanıcı adı ile ) ' Arkadaşlar kızlarınız 26 yaşında bir boksürün evinde nikahsız yaşıyorsa kusura bakmayın benim bu olaya üzülmemi beklemeyin anne babası cenazedeki feryatları kalbe işliyor, keşke kızlarına sahip çıksalardı' şeklinde paylaşımda bulunmuştur.
Şüpheli Mustafa ÖZCAN Kahraman TV adlı Facebook haber sitesinde maktüle ilişkin haber ile ilgili paylaşımın altına; ' kimbilir ne yaptı da canından oldu , önceleri kadın cinayetleri çok azdı insanlar yönetenleri ve bu duruma düşüren kadın hakkı diye cinsiyet ayrımcılığına yapan yasaları çıkaranları ve kadın oylarından beslenenleri sorgulamak lazım bir yılda şu kadar erkek evde kovduk diyen fatma şahin halen antep belediye başkanı ailenin koruma kanunu kadını koruma diye değiştirenlerdir bunlara sandıkta vatandaş cevap verecek türk ve müslüman olan ülkede cinsiyet ayrımının sonu böyle olur' şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Söz konusu ekte sunulan paylaşım içerikleri incelendiğinde, TCK kapsamında yukarıda belirtilen ve savcılığınızca re'sen tespit edilecek suçların işlendiği görülecektir. Belirtilen paylaşımın hiç bir şekilde ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi ve kabul edilmesi düşünülemez” ifadelerini kulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler