USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK

29-09-2020

Bu yıl üçüncüsünün Gaziantep’te yapıldığı TEKNOFAST Havacılık Uzay ve Teknoloji festivalinden yüzümüzün akıyla çıktık.

Pandemi gölgesinde yapılsa da heyecanından bir şey kaybetmeden   ilimize yakışır bir şekilde başarı ile gerçekleştirilen festivalin yankıları heyecanla sürersen emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Özellikle gençlerin eserlerinin yarıştığı bu önemli organizasyonda gönül isterdi ki pandemi gölgesinde olmasın ve gençlerimiz yoğun bir şekilde yarışmaya katılan eserleri gözlemleyip kendilerini de buralarda gösterecek  icatlarla yarışabilsinler.

Hiç şüphemiz yok ki bu  ve bunun gibi faydalı organizasyonların hem ilimize,hem gençlerimize hem de  ülkemize katkısı çok olacak. Çünkü bilinilirliğimiz artacak. Bir şehrin bilinilirliğinin artması, o şehrin turizminden sanayi ve ekonomisine kadar katkı sağlıyor. Gelişim için bilinilirlik en önemli  etkenlerdendir.

Milli Teknoloji Hamlesi'nin bir ayağında da Gaziantep olarak bizim olmamız bizi oldukça mutlu ediyor.Umarım önümüzdeki dönemlerde bu ve benzeri fuarlarla hem daha çok anılır hem de bizim gençlerimizin de başarılarını görmüş oluruz.

Bir diğer sevindirici haberde TEKNOFEST için 3 bin 891 proje gönderen Gaziantep, organizasyona en çok katılım sağlayan şehir oldu. Gaziantep'i 2 bin 625 projeyle İstanbul, bin 117 projeyle Ankara, 743 projeyle de Konya takip etti.

Bu kapsamda organizasyona Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın 84 ülkesinden toplam 20 bin 91 başvuru gerçekleştirildi. Başvuru yapan iller ve üniversiteler incelendiğinde ise organizasyona ev sahipliği yapan  Gaziantep'in ilgisi dikkati çekti.

Dileğimiz ilimizin bundan sonra sadece yeme, içme gastronomi ile değil,eğitimle, bilimle, teknoloji ile de anılıp adından ve  başarıları ile söz ettirmesi.

Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?