USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİHA’LAR SAVAŞLARIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

29-11-2022

Türk siyaları savaşların seyrini değiştirmeye devam ediyor. Özellikle Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının üst üste sahne alarak bazı bölgesel savaşların kaderini değiştirmiştir. Bu büyük Türk milleti adına guru verici bir şey. Şimdi sırada en son prototipi üretilen insansız Kızıl Elma Muharip savaş uçağı var. Tüm bunlar dış basında da büyük ilgi uyandırdı.

        Özellikle Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020 yılında yapılan ve Azerbaycan’ın yıllardır işgal altında olan topraklarını kurtarması ile sonuçlanan Karabağ Savaşı’nda, Irak’la Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı kuvvetleri tarafından terör gruplarına karşı yapılan operasyonlarda, son olarak da Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta silahlı insansız hava araçlarımızı test etme imkânı bulduk. Gerçekten de İnsansız hava araçlarımız Bayraktar TB2’ler alanında dünyanın en iyileri arasında hatta birinci sırada. Eskiler şöyle derler; kötü komşu insanı mal sahibi edermiş. Gerçekten de SİHA’ların ve insansız savaş uçağı Kızılelma’nın yapımı da buna benziyor. Amerika başta olmak üzere batılı ülkeler tarafından Türkiye’ye verilmek istenmeyen ayak diretilen silahlar ve askeri ekipmanlar adeta Türkiye’ye kendi göbeğini kendisi kesme imkânı verdi. Tüm dünyada haber olan Bayraktar silahlı insansız hava aracı artık başka ülkelere de ihraç edilmeye başlandı en son Fransız basını Bayraktar SİHA’ların çapında gösterdiği başarılara dikkat çekti ve Türk SİHA’larına övgüler yağdırdı. Bu insansız hava uçaklarının başarısı Ege Denizi’nde de kendisini gösterdi ve Yunanistan’ı fazlasıyla tedirgin etmeye ve korkutmaya yetti ki silahlanmaya tarihinin en büyük harcamasını yaptılar. Yunanistan’ın hukuka aykırı bir şekilde Ege adalarını silahlandırması ve Ege Denizi’nde aynı zamanda Akdeniz’in doğusunda Türkiye karasular içinde kalan yerlerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine girişmesi iki ülke arasındaki gerginliği hat safhaya ulaştırdı. SİHA’ların üstün başarısı Yunan basınında da geniş şekilde yer aldı. Yunanistan Türk SİHA’larına  karşısiha savar silah sistemleri geliştirdiğini duyurdu.

       SİHA’ların yanında Kızılelma dediğimiz Türkiye’nin ilk insansız Muharip savaş uçağı 2025 yılında göklerde olacak Amerika’nın bize F35 projesinden çıkarttığını ve f-16’ları vermekte zorluklar çıkarttığını düşündüğümüzde belki de bu durum Türkiye için hayırlı olmuştur dünyada silahlı insansız hava aracı üreten ülkeler arasında artık ilk 3’ün içerisindeyiz yetmedi Silahsız savaş uçağı üreten ilk ülke olacağız Hem bu silahların Türkiye’ye önemli bir döviz girdisi sağlayacağı aşikar Bulgaristan Savunma Bakanı Bayraktar TB’2’lerin temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı ve bu uçakların alımı için yaklaşık 500 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Zaten Azerbaycan’a Ukrayna’ya bu uçaklardan satmıştık şimdi bunu başka ülkeler izleyecek gibi duruyor. Bu gerçekten de Türkiye ekonomisi için çok önemli doların yükseldiği enflasyonun yükseldiği hayat pahalılığının arttığı bu dönemlerde cari açığın kapatılmasında askeri araç gereçlerin satılmasının önemli bir katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Tarihte her zaman ordusu güçlü olan haklı olmuştur ve masada da güçlü olmuştur. Lozan anlaşmasını hatırlayalım kurtuluş savaşındaki başarımız sayesinde kurtuluş senedimiz olan bu anlaşmayı imzaladık. Türk ordusu da son zamanlarda yerli milli imkanlarla yaptığı denizaltılarla silahlı ve Silahsız insansız hava araçlarıyla kısa ve orta menzilli füzelerle askeri ekip ve ekipmanlarla helikopterlerle dünyaya Ben de bu ligde varım demektedir Türkiye artık Lig’den çıkıp profesyonel Lig’e geçmiştir bugünlerde Suriye ve Kuzey Irak’a hava Harekatı yapıldı ve kara harekatının da eli kulağında yapılan hava Harekatı’nda f-16’ların yanında yerli milli imkanlarla üretilen insanız hava araçlarının  büyük başarıları olmuştur. Yazımın başında söylediğim gibi Batı tarafından Türkiye’ye verilmeyen silahlar Türkiye için hayırlı olmuştur. Türkiye kendi silah sistemlerini üreten ülkeler sınıflamasına girmiştir. Kim bilir belki de 10 yıllar sonra savaşlarda tamamen yapay zekâ ile hareket eden insansız askeri ekipmanlar kullanılacak. Güçlü Ordu Güçlü TÜRKİYE…




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?