USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SICAK VE SİNEKLER

Güzel bir ilkbahar yaşadık.Bol yağmurlar,serinlik ve hatta hiç görmediğimiz kadar kelebek istilaları yaşadık.Serin hava bu yaz da böyle gider diye sevinirken birden bastıran sıcaklar hazırlıksızda yakalandığımız için  neredeyse bizi bayılma noktalarına getiriyor.

Sıcaklar ile birlikte de bahar aylarında ilaçlamaların yetersiz yapılmasının da  etkisiyle ortalık sinek kaynıyor.

Bu nedenle de özellikle kırsal mahallelerde Gaziantep’te her zamankinden fazla sinek var. Sivrisineklerin başını çektiği haşereler vatandaşları adeta canından bezdirdi. Belediyelerin ‘İlaçlama yapıyoruz’ açıklamalarına karşın kentteki sinek yoğunluğu vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Özellikle gece uykusuzluk çeken vatandaşlar, belediyelere sitem eden vatandaşlar, sivrisineklerin vermiş oldukları rahatsızlıklardan şikayet ediyorlar.

Neredeyse her sene şikayet edip ama nedense bir türlü çözüm bulamadığımız sorunlardan biri de kenar mahallelerde geç toplanan hatta hiç toplanmayan çöplerin yaydığı kokular ve hastalıklarla ilgili.

İki  farklı yüzü olan ilimizde, lüks mahallerde çöpler düzenli toplanıp yıkama gibi temizlik işleri dahi uygulanırken,kenar mahallelerin pek çoğunda dar sokaklara  belediye araçlarının da girmemesiyle çöp ve sinek rahatsızlıları erken baş göstermeye başladı.

Bu yaz hem siyaset açısından hem de meteroloji açısından çok sıcak geçeceğe benziyorken yetkililerinde biran önce tedbirleri alıp sıcaklardan iyice bunalan  vatandaşlara yardımca olmak amacıyla ilaçlama çalışmalarına daha bir önem vermeleri gerekmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?