USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SATIŞA MI GELDİK!

19-04-2019

Öncesinde konu komşu istediğinde poşetler dolusu verilen,evlerde çuvallarla alınan soğan, patates gibi demirbaş yiyecekler, fırsatçılarında eline düşerek  son zamanlardaki aşırının da aşırısı  fiyat artışından dolayı neredeyse artık  tane ile alınmaya başlandı.

Vatandaştan gelen şikayetlere de kayıtsız kalmayana belediyeler yurt genelinde tanzim satış noktaları açarak ,halkın birazcıkta olsa ucuza sebze meyve almasına destek oldular.

Hiç alışık olunulmayan ama memnuniyette yaratan tanzim satış noktaları da market ve pazar fiyatlarının düşmesini sağlayamadı.Pahalılıkla mücadele etmeye çalışan vatandaş sabah erken saatlerde tanzim satış noktalarına gelerek uzun kuyruklar oluşturmasına  neden oldu.

Sözde bu tanzim satış yerleri kapatılarak yerlerini yine ucuz,kontrollü  büyük alış veriş marketleri açılacaktı.Ama öyle olmadı.Hatta seçimin hemen sonrasında  yurt genelimdeki pek çok tanzim satış yerleri toplatılarak kapanırken,kalan birkaç mevcutta vatandaşın yığılmasına neden oldu.

Bu gidişata artık bir an önce son verilip, seçim alanların da söz verildiği gibi bir önce ucuz marketler açılmalıdır.
Geçen yıl ağustos ayından itibaren başlayan ekonomik sıkıntılar halen artarak devam etmektedir.

Yerel seçimlerin hengamesini bir yana bırakıp artık milletin cebine yansıyacak acil ekonomik çözümler icraate geçirilmeye başlanmalıdır.

Biten seçimin tartışmaları bir yana bırakılarak vatandaşın sesine kulak verilmeli ve en önemli gündemimiz artık ekonomi olmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?