USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NE OLACAK BU FİYATLARIN HALİ ?

03-02-2021

Pandemi ve pahalılık vatandaşın gündemindeki en önemli sorunların başını çekiyor.Gıda ve temizlik ürünlerindeki pahalılığın yanında doğalgaz ve elektrik faturalarının da şişkin olması insanları iyice canından bezdirmiş durumda.Öyle ki bu soğuk kış günlerini doğalgaz düğmesini çevirmeden, battaniye altlarında geçirmeye çalışan insanlarımız var.

Her evin temel tüketim yiyeceği olan ayçiçeği yağı da artık evlere uğrayamaz oldu.Fiyatı halen neye bağlı olarak arttığı belli olmayan yağımız biranda ulaşılması en pahalı gıdalar arasında yer aldı.

Fiyatları şuursuzca artan,kış mevsiminin temel gıdası bakliyatlara ne demeli? Mercimek, nohut,pirinç,bulgur.. onlarda fiyatları artanlar listesinde baş köşedeler.Artık makarna bile ucuzlar listesinden çıkmış durumda.

Denetimlerin yetersizliği,dövizdeki hızlı yükseliş,pandemi derken fırsatçılar hemen durumdan nemalanarak insanların tenceresine göz diktiler.Uzmanlar koronadan korunmak için yemenize içmenize dikkat edin,sağlıklı beslenin uyarıları yaparlarken,fırsatçılarda  neredeyse artık sadece boğazına bütçe ayıracak duruma gelen vatandaşı zor durumda durum da çaresiz bırakmaya devam ediyorlar.

Pahalılığın bahanesini hep dolardaki artışla bağdaştıran fırsatçılar,hızlı düşüş yaşayan dolardan sonra bakalım ücret zamları için hangi bahanelerin arkasına saklanacaklar.  


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?