USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAYBETTİKLERİMİZ,DEĞERLERİMİZ

14-08-2019

Saygı,sevgi,hoşgörü,vefa,dürüstlük,yardımseverlik,kardeşlik,dostluk,namus,sadakat,kadir kıymet bilme,dayanışma,yurtseverlik bilinen toplumsal değerlerdir.

Kaybettiğimiz o kadar çok değerlerimiz var ki,bunları anlatmaya sayfalar bile yetmez. Toplumları ayakta tutan kültürleri ve değerleridir.

Toplum olarak bizim,kültürel ve ahlaki o kadar çok değerlerimiz var ama ne yazık ki; bunların bir çoğunu zaman içinde kaybettik ya da kaybetmek üzereyiz.

Günümüzde yaşam kalitesi arttıkça duyarlılık azalıyor.

Eskiden bayramlar vardı birlikte olmak için,insanların bir araya gelip hep birlikte hoş vakit geçirmek için,pek çok şeyi paylaşmak için.
Maalesef şimdi bayramlar yalnızlığa kaçış oldu,tatil için bir fırsat oldu.
Büyükler ise unutulur oldu. Telefonla ne çok şeyi halleder olduk.

Bayramlar küslerin barıştığı, insanların bir araya geldiği,toplumun bayramlaşma sayesinde kaynaştığı ve insani ilişkilerin geliştiği bir zamandır.

Eskiden akraba,hısım,eş dost,komşu ziyaretleri karşılık beklemeksizin mutlak yapılırdı.Yani büyük bilinirdi,eli öpülürdü.Güzel komşuluklar vardı,dost muhabbetleri arasında,insanları rahatlatan,mutlu eden.

Tek olan dünyada ne de güzel yaşanırdı huzur içinde hep birlikte.
Herkes kendi dünyasında mutlu olabileceğini zannederek başka dünyaları görmezden gelip yok sayabiliyor,umursamıyor,bencil takılıyor.
Toplum içinde yaşarken toplum kurallarına uymuyor,görmezlikten geliyor.

Artık, aynı apartmanda oturan insanlar yan komşusundan bile habersiz.
Kim hasta,kim yasta,kim ihtiyaç sahibi diye bilmek istemiyor,ilgi alanlarına da girmiyor zaten.Yolda karşılaşsalar bile ne bir selam sabah var,ne de bir tebessüm,iki yabancı gibi.

Varlıklarımız arttıkça,değerlerimiz azaldı.Birbirine karşı seviyor gibi görünenler;gerçekte sevmeyen güvensiz,umutsuz,mutsuz,bencil,
hoşgörüsüz ve tahammülsüz.
En ufak bir anlaşmazlıkta nasıl da hemen yıkıyorlar sevgi duvarlarını.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?