USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İYİLİK DÜSTURUMUZ OLSUN

09-06-2020

Aylardır boğuştuğumuz Pandemi nerede duracak? Uzmanların sık sık uyardığı korkulan yeni dalgalar mümkün mü? İnsanoğlu nükleer silahlardan,biyolojik kimyasal silahlardan korkarken yarı canlı, kendi kendine üreyemeyen bu mikrop başımızı döndürdü,korkutmaya yetti. Gücünü nereden alıyor,kimler tarafından üretiliyor bilemiyoruz ama kazandırdığı ve kaybettirdiği şeylerle  uzun yıllar geçse de iz bırakacak…

Artık hiç bir şey geçmiş gibi daha yeni yaşadığımız  2019 ve öncesi  gibi olmayacak diyebiliriz. Bu korku bile artık bize yeter.Çünkü biz dünyaya öylesine daldık ki ölüm gerçeğini unuttuk hiç ölmeyecek gibi dünyaya çalıştık, hayatın anlamı nedir diye hiç düşünmedik, ölüm hayatın bir parçası idi ve ondan korkup korkmamak bizim tercihimiz idi.
Doğanın düzenini alt üst ettik yeşili azalttık, çevre kirliliği ve küresel ısınma aldı başını gidiyor, evrenin kuralları ile oynadık, aç gözlülük, doyumsuzluk,  ahlak oldu.

Yoksulu unuttuk, sömürdüğümüz yetmiyor gibi mültecileri silah ve sopa ile karşıladık. Çocuklar savaşlarda ölürken, sahile cesetleri vururken keyfimizden hiç fedakarlık yapmadık. Dünyayı parmağında oynattığını iddia eden batılılar ile ne yazık ki bizler de aynı gemideyiz. Her şey süratle bilinmeze doğru gidiyor. Her şey yalan oldu dostlar başımızı iki elimizin arasına alıp düşünelim…

Hayat hızla geçiyor önemli olan para, güç, şöhret, çıkar peşinde koşmak değil anlam peşinde koşmak! Yani insanlığımızı hatırlamak, sözün özü yaşam felsefemizi yeniden inşa etmek.

Çare var tabii ki, ümidi kaybetmeyeceğiz, bu yazılanlardan dersler çıkararak tam tersini yapabilmek, dünyayı daha yaşanılır yapmak için kendimizi sorgulayıp iyi insan olabilmek için artık yarışmak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?