USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GASRTONOMİ ŞEHRİNDE AÇ KALMAK!

05-08-2019

Gastronomi unvanı şehrimize neler kazandırdık diye soracak olursak;belki uluslar arası arena da reklamımız yapıldı,adımız duyuldu,turist çekti diyebiliriz Ama gastronomi unvanı aynı zamanda fırsatçılara da gün doğmasına de hep oldu ve  Gaziantep de yemek içmek hiç olmadığı kadar pahalı olmaya başladı.

Güzel ilimizde iki tane büyük üniversitemiz var.Buda dışarıdan ilimize pek çok öğrenci akını olacak demektir ki de öyle.Bir öğrencide  eğitim göreceği şehri seçerken  konaklama,yeme içme gibi imkanları ilk önce değerlendirmek ister.

Bir öğrenci yemeğini birkaç gün dışarıda yemek zorunda kaldığında en düşük rakam olarak 100 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.Bu belki birileri için komik rakam sayılabilir  çoğunluğu ama dar bütçeli olan öğrenciler açısından yıkım demektir.

Gastronomi  kentiyiz diye herkeslerin istediğini bolca yiyip içebildiğini düşünenler büyük yanılgıya düşerler.Eskiden az da olsa evine barkına bu lezzetlerden götürebilen dar gelirliler,artan aşırı fiyatlardan sonra  sadece seyredebiliyorlar.

Kendine has yüzlerce yemek çeşidi,tarihi mekanları ve dünyanın ilk kenti olmasıyla övülesi kültürü ile Türkiye’de her zaman ilklerin öncüsü olmuştur.Buda şehrimizi daha cazip bir hale getirmektedir.Ama bir kentte ilk önce yaşayan yerli halkın mutlu olması,sahip olduğu güzel olan ne varsa faydalanması gerekmektedir.Bu da kazanım olarak maddi manevi halka yansıması ile olur.

Öyle gastronomi unvanı ile böbürlenmek yetmiyor.Önce yerli halk yeterince mutlu olmalı,sonra da haksız kazanç kazanmaya hevesli fırsatçılar  yüzünden fiyatların artmasından bunalıp tercihi başka istikametlere çevirmek zorunda bırakılan öğrenciler,ziyaretçiler..
Bu o kadarda zor değil hani.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?