USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AĞAÇ HAYATTIR

24-02-2021

Bir zamanlar Evliya Çelebi’nin günlüklerinden de öğreniyoruz ki Gaziantep ve çevresi yemyeşilmiş.Zamanla tarla açmak için sonra da ev yerleri için güzelim ağaçlarımızı katlettikleri için bugün yaşamak zorunda olduğumuz küresel iklim değişiklikleri ile uğraşmak zorunda kalıyoruz.

Ağaçlar  ruhumuza da iyi gelen çok güzelliktir. Bazı ağaçlar çiçek açar, bazı ağaçlar ise meyve verir. Ağaçlar aynı zamanda verdiğimiz havayı yani karbondioksidi yapraklarına çekerek karbondioksidi oksijene çevirirler. Bu sayede bütün canlılar yaşamını sürdürebilmektedir. Eğer ağaçlar olmasaydı bizler ve tüm canlılar yaşayamazdı. Bu yüzden ağaçları sevmeli ve korumalıyız. Unutmayalım ağaçlar olmasa bizler yaşayamazdık.
Ağaçları kesmemeli ve birçok yerde ağaçlandırma yapmalıyız. Ağaçlar yok olursa; bizler ve tüm canlılar da yok olur. Ağaçlar ayrıca kâğıt üretiminde de kullanılır. Ağaçların olmadığı bir dünyada yaşam olmazdı. Çünkü hem yediğimiz meyveleri ağaçlar sayesinde alıyoruz. Hem de ağaçlar sayesinde nefes alabiliyoruz. Anlayacağınız ağaçlar olmasaydı yaşam olmazdı. Ağaçlar da geceleri bizler gibi karbondioksit verirler.

Ağaçları görmezlikten gelmemeliyiz. Suyunu vermeli ve ağaçlandırma yapmalıyız. Biliyorsunuz ki eğer kimse ağaçlarla ilgilenmezse, yaşamımızın sonu olur. Bu nedenle ormanları yok etmemeliyiz. Bizler ağaçları korursak ağaçlar da bizleri korur. Ağaçlar canlıdır. Zaman geçtikçe onlar da büyür. Ayrıca ağaçlar sayesinde hem erozyon hem de çığ doğal afetlerinin az sayıda can ve mal kaybına yol açtığı da bir gerçektir.

Ağaçlar bizim ve tüm canlıların yaşamı için çok önemlidir. Ağaçlar meyve verirler, çiçek açarlar, oksijen üretirler ve kâğıt üretiminde kullanılırlar. Ağaçları yok edersek tüm canlıları yok ederiz. Ağaçların olmadığı yerlere ağaçlandırma yapmalı ve ağaçların gerekli bakımlarını yapmalıyız. Ağaçların izim için ne kadar önemli olduğunu unutmamalıyız. Ağaçları sevmeli onlara güzel sözler söylemeliyiz. Çünkü eğer bir ağaca güzel sözler söylersek o ağaç hem daha güzel büyür hem de daha sağlam olur. Ağaçlar sayesinde güzel bir yaşam sürdürebiliyoruz. Fakat eğer ağaçlar olmasaydı yaşamımızın sonu olurdu. Bu nedenle ağaçlar sevelim koruyalım. Ağaçları koru çevreni korumalıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?