USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BUGÜN GÜNLERDEN BAHAR OLSUN

27-02-2020

Baharın gelmesiyle birlikte doğa canlanır, havalar ısınmaya başlar. Gündüzler uzadıkça, gün ışığından daha çok faydalanırsınız. Yoğun kış günlerinden sonra gelen sıcacık güneşli günler, içinizde kelebeklerin uçuşmasına sebep olur. Mutluluk, aşk, heyecan gibi duygular hissedersiniz.

Bahar ayı huzurdur,mutluluktur,yeniden diriliştir.Canlıların doğayla yeniden kucaklaşmasıdır,uyanıştır.

Her mevsim güzel olsa da mevsimlerin en güzelinin bahar olduğu kesindir. Bahar o kadar güzeldir ki insana, “bahar geldi gül açıldı/gönlüme neşe saçıldı” gibi güzel bir şarkı bile besteletir.

Ve her bahar neşedir, huzurdur, keyiftir. Toprağın ve suyun güneşle ve hasretle yeniden buluşmasıdır, yeniden canlanmasıdır.Bahar forma girmektir, hafiflik, zindeliktir.

2020 yılı dünya geneli içinde bizim içinde hiç mi hiç iyi başlamadı.Savaş,uçak düşmesi,ardı ardına gelen depremler,yangınlar,salgın hastalık derken  senenin ilk gününden itibaren kötü başlangıçlar olmuştur.Biliyorsunuz yakın zamanda yıkımları ağır olan bir deprem yaşadık.Yine Van’da çığ felaketi yaşadık. Kapımızda bir savaş var ve şehitlerimiz geliyor.

Ama yine de umudumuzu ve inancımızı kaybetmemeliyiz.Bütün olumsuzluklara rağmen hayatımızda yeniden baharı yakalamaya çalışmalıyız.Her ne kadar kötü başlangıçlarla bir yıla giriş yaptıysak ta baharın uyanışı gibi bizlerde bir diriliş mutlaka olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?