Gaziantep "tahmaz" anlayışından kurtulmalı!

Bülent Öner
Bülent Öner
Gaziantep "tahmaz" anlayışından  kurtulmalı!
15-05-2022

Anlamı, "Kaba, aptal, beceriksiz kişi". Gaziantep'te siyasetten, bürokrasiye, STK'sından en küçük oluşumuna kadar bir çok alanda tahmaz var. Bu nedenle Gaziantep bugün istenilen noktada değil. İhracatta, siyasette, bürokraside çok ama önemli işlere imza atılmasına rağmen bugün Gaziantep hepimizin beklediği yüksek başarı noktasına elbette bir gün gelecek.

BU KENT her kademesinde başarılı insanlar tarafından yönetilmeli!

Sanayi alanlarında başarılı isimler tarafından yönetilen Gaziantep aynı şekilde siyasette, bürokraside ve STK'larında da başarılı isimler tarafından yönetilmeli. Valilik makamı "iyi niyet" göstergesinde daha iyi bir şehir için mücadelesini sürdürüyor. Yerel yönetimlerin tamamında "yönetim" şekli olarak iyi diyemeyeceğim. Şehirde 3 bine yakın sivil toplum kuruluşu var. Bu STK'ların önemli bölümü hangi amaçla kurulmuş, neye hizmet ediyor belli değil. Siyasi arenada partilerin il ve ilçe başkanlıklarında ne kadar deneyim sahibi kişi var buyuru siz karar verin!

ŞEHRİN arka sokakları malum ön sokakları da göz önünde!

Uyuşturucu kullanımında ne yazık ki en tehlikeli iller arasında yer alıyoruz. Her gün yapılan onlarca operasyona rağmen uyuşturucu satışı ve kullanımının önüne ne yazık ki geçilemiyor. Kent genelinde onlarca aş evi, gıda bankası ve yardım kuruluşu yer alıyor. Biz kent olarak hangi ara bu noktaya geldik anlamakta güçlük çekiyorum. Aş evi, gıda bankaları kuyruklarında gencecik insanları gördükçe üzülüyor, kahroluyorum. Ekonomi bugün itibariyle kötü. Fakat bu yardım kuyruklarını son 10 yıldır artarak görmeye başladık. Yoksulluğun arttığı bu kentte iş sahaları oldukça geniş ama çalışırlık oranı her geçen gün azalıyor. Aykırı bir yönetim anlayışıyla şehirde yaşayan yoksul aileleri çalışarak üretmek yerine yardım kuyruklarına mahkum etmek YANLIŞ!.

Gelin yönetim alanlarında yer alan bu TAHMAZ'lardan el birliğiyle kurtulalım.

Çalışarak, yaşamın her alanında doğru şekilde üreterek daha güzel bir şehide yaşamak hepimizin elinde. Böyle bir şehri ancak bilgisiz ve beceriksiz yöneticilerden kurtularak oluşturabiliriz. Bu şehirde yer alan küçük bir derneğin yönetimini bile amacına uygun yöneticileri seçerek oluşturmamız gerekiyor. Bilgi ve liyakat sahibi binlerce insanın Gaziantep'te yaşadığını hepimiz biliyoruz. İşi bilen, şehre can katacak isimlerin yönetim kademelerinde yer alması özlemini duyduğumuz güzel Gaziantep'in yeniden oluşmasında önemli etki yaratacaktır.


SAĞLIKLA kalın...

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?