Güncel

Hırsızlar camiye musallat oldu

Hırsızlar camiye musallat oldu
23-01-2017 06:52
Gaziantep

Karagöz Mahallesi’nde bulunan tarihi Handan Bey Camiine dadanan hırsızlar, cami cemaatinin ayakkabılarını çalarak kayıplara karıştırlar.

Gaziantep’in eski camilerinden olan Tarihi Handan Bey Camiinde hırsızlık olayları yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta camiye gelen hırsızlar öğle namazının kılan cami cemaatinin ayakkabılarının çaldılar. Cami bahçesinde oturan iki şahıs cemaatin namaz kılmasını fırsat bilerek iki vatandaşın ayakkabılarını alarak gözden kayboldular. Camide çok sayıda hırsızlık olayı yaşandığını söyleyen cami cemaati bunun ilk olmadığını benzer olayların hemen her ay yaşandığını dile getirdiler. Gazetemize açıklamada bulunan Handan Bey Camii İmamı Ahmet Acem, “Handan Bey Camimizde hemen hemen her ay hırsızlık olayları meydana geliyor. Akşam, ikindi ve öğlen namazı sırasında hırsızlık olayları gerçekleşti. Kamera kayıtlarında tespit ettiğimiz şahıslar Beyazlar Mahallesi İyinacar Camiinde de görüldü. Oradaki imam arkadaşımızda kamera kayıtlarından aynı şahıs olduğunu gördük. Ayakkabı hırsızlıklarında dolayı cemaatimiz, tereddütlü bir şekilde namaz kılmaya başlıyor. Cami içerisinde koku yapmaması için ayakkabılıkları caminin önüne koyuyoruz. Hırsızlık olaylarından dolayı vatandaş, camiye giderken ayakkabısını saklayacak yer arıyor. Emniyet güçlerimizin de bu olaylara karşı daha fazla önlem almasını istiyoruz” dedi.

“HIRSIZLAR RAHAT BİR ŞEKİLDE HAREKET EDİYORLAR”

14 Ocak günü gerçekleşen hırsızlık olayına ilişkin konuşan Acem, “14 Ocak günü camimize gelen hırsızlar, vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştirirken cami girişinde bulunan ayakkabılıktan ayakkabıları alarak kayıplara karıştılar. Vatandaşlar durum karşısında mağdur olurken, hırsızlar bu kadar rahat bir şekilde hırsızlık yapabiliyorlar. Hırsızlar, cemaatin öğle namazının farzını kılmasını bekliyorlar. Camide ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, farz dururlunca gelen cemaat camiye gelmiş oluyor. Camilerde böyle hırsızlık yapılması içler acısı bir durum. Kamu adına din adına bu bir suç” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER