Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

Yesemek Ultra Trail'den Sağlanan Gelirlerle Kız Öğrencilere Eğitim Bursu

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024
24-04-2024 15:16

İslahiye'nin Yesemek Köyü'nde düzenlenen ve Yesemek Rotary Kulübü Derneği tarafından organize edilen üçüncü Yesemek Ultra Trail, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü koşu tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bu yılki etkinlik, patika koşusu sevenlere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Yesemek Ultra Trail, farklı parkur seçenekleri ile katılımcılara çeşitli zorluk derecelerinde koşma imkanı sunacak. 66K, 22K, 10K, 5K gibi farklı uzunluklardaki parkurların yanı sıra bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 66K-Takım yarışı da koşu severlere heyecanlı bir deneyim yaşatacak. Etkinliğin organizasyonunu Gaziantep Yesemek Rotary Derneği üstlenirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İslahiye Kaymakamlığı ve İslahiye Belediyesi gibi kurumlar da destek veriyor.

Yesemek Ultra Trail, sadece bir koşu etkinliği değil; aynı zamanda bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. İslahiye Ovası'ndaki kadim levant koridorunun kuzey ucunda bulunan doğal zenginliklerin yanı sıra, Yesemek Antik Heykel Atölyesi ve Tilmen Höyüğü gibi tarihi yerlerin güzelliklerini de görmek mümkün olacak.

Etkinliğin amacı sadece spor yapmak değil, aynı zamanda bölgeye gelen ziyaretçilere festival havası yaşatarak, bölgedeki tarihi ve kültürel mirası tanıtmak ve farkındalığı artırmak. Ayrıca, etkinlikten elde edilecek gelirlerle depremden etkilenen kız öğrencilere burs imkanı sağlanacak.

Yesemek Ultra Trail, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ultra trail (patika koşusu) etkinliği olma özelliği taşıyor. Etkinliğe katılmak isteyenler için kayıtlar 30 Nisan 2024 tarihine kadar devam ediyor. Detaylı bilgi ve kayıt için www. yesemekultra.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Koşu tutkunları ve doğa severler için eşsiz bir deneyim sunacak olan Yesemek Ultra Trail, hem spor yapmak hem de doğanın ve tarihin güzelliklerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER